ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Απελευθερώνεται 15χρονη θύμα βιασμού που φυλακίστηκε γιατί έκανε άμβλωση

Ινδονησία: Απελευθερώνεται 15χρονη θύμα βιασμού που φυλακίστηκε γιατί έκανε άμβλωση
Φωτογραφία Αρχείου EPA/MADE NAGI/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απόφαση «ανάσα» πήρε δικαστήριο της Ινδονησίας για 15χρονη, η οποία είχε πέσει κατ’ επανάληψη θύμα βιασμού από τον αδελφό της, έμεινε έγκυος και έκανε έκτρωση.

Η απόφασή της να προχωρήσει σε άμβλωση είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί και να φυλακιστεί, όμως τη Δευτέρα οι δικαστικές Αρχές αποφάσισαν να αποσύρουν όλες τις κατηγορίες που τη βάραιναν.

Το Ανώτατο δικαστήριο της επαρχίας Τζαμπί, αποφάσισε πως παρότι η έκτρωση ήταν παράνομη, οι συνθήκες δικαιολογούσαν την απόφασή της και δεν υπήρχε λόγος να εκτίσει την εξάμηνη ποινή φυλάκισης που της είχες επιβληθεί.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του δικαστηρίου σημείωσε πως οι δικαστές έκριναν ότι η νεαρή είχε αποδεδειγμένα λήξει την κύησή της, όμως, αυτό έγινε για ειδικούς λόγους.

Μετά την καταδίκη της η 15χρονη είχε μεταφερθεί στην ίδια φυλακή με τον αδελφό της, στον οποίον είχε επιβληθεί ποινή 2 ετών για τους βιασμούς, όπως αναφέρει το Time.

Ο δικηγόρος της νεαρής τόνισε πως είναι πολύ χαρούμενη για την απόφαση.

Η υπόθεση της φυλάκισής είχε προκαλέσει την οργή ανθρωπιστικών οργανώσεων, ενώ ξέσπασε και δημόσια αντιπαράθεση για το θέμα των αμβλώσεων.

Να σημειωθεί πως στην Ινδονησία οι εκτρώσεις είναι παράνομες και επιτρέποντα μόνο σε ειδικές περιπτώσεις βιασμού ή όταν η ζωή της εγκύου είναι σε κίνδυνο. Αλλά, ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις ο νόμος επιτρέπει τη διακοπή της κύησης μόνο στα πολύ πρώιμα στάδια της εγκυμοσύνης.

Η 15χρονη ήταν επτά μηνών έγκυος όταν έγινε η έκτρωση, όπως αποδείχθηκε από τις εργαστηριακές εξετάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ