ΚΟΣΜΟΣ

Προειδοποίηση Τραμπ για βίαιες αλλαγές αν οι Ρεπουμπλικανοί χάσουν τις εκλογές του Νοεμβρίου

Προειδοποίηση Τραμπ για βίαιες αλλαγές αν οι Ρεπουμπλικανοί χάσουν τις εκλογές του Νοεμβρίου
REUTERS/Leah Millis

Τον κώδωνα του κινδύνου για το ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες σε περίπτωση που οι Ρεπουμπλικανοί χάσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου  έκρουσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας ενώπιον εκπροσώπων της Ευαγγελικής Εκκλησίας το βράδυ της Δευτέρας στον Λευκό Οίκο.

«Οι ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου είναι ένα δημοψήφισμα, όχι μόνο για μένα. Είναι ένα δημοψήφισμα για την ελευθερία του λόγου και για την ανεξιθρησκεία», είπε ο Τραμπ και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι ότι θα ανατραπεί ό,τι έχουμε καταφέρει και θα αυτό θα γίνει γρήγορα και βίαια. Θα μπει αμέσως τέλος σε όλα».

«Όταν βλέπετε τους antifa», πρόσθεσε αναφερόμενος σε ορισμένες μικρές αντιφασιστικές οργανώσεις της άκρας αριστεράς, «βλέπετε ότι ορισμένοι σ' αυτές τις οργανώσεις, είναι άνθρωποι βίαιοι».

Σύμφωνα με το ηχογραφημένο απόσπασμα της κεκλεισμένων των θυρών συνάντησης που είχε ο Τραμπ με τους ιερωμένους στον Λευκό Οίκο που διέρρευσε στον αμερικανικό Τύπο, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στα μέσα που έχουν οι ευαγγελικοί για να βοηθήσουν τους Ρεπουμπλικανούς να κερδίσουν τον Νοέμβριο.

«Σε αυτό το δωμάτιο υπάρχουν άνθρωποι που κηρύσσουν σε σχεδόν 200 εκατομμύρια ανθρώπους», τόνισε ο Τραμπ, εξηγώντας στους ιερείς ότι έχουν «φοβερή δύναμη» και πρόσθεσε: «Σας ζητώ μόνο να βγείτε και να βεβαιωθείτε ότι όλοι οι δικοί σας θα ψηφίσουν», είπε ο Τραμπ.

«Διότι, αν δεν ψηφίσουν, θα έχουμε δύο φρικτά χρόνια (σ.σ.: μέχρι τις προεδρικές εκλογές του 2020) και θα περάσουμε ειλικρινά μια πολύ σκληρή περίοδο επειδή δεν πρόκειται απλώς για μια εκλογή. Απέχετε μια εκλογή από το να χάσετε όλα όσα έχετε».

Trump warns evangelicals of 'violence' if GOP loses in the midterms, By Jeff Zeleny and Kevin Liptak, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ