ΚΟΣΜΟΣ

Δημοψήφισμα πΓΔΜ: Τηλεοπτικό σποτ για «μακεδονική» γλώσσα, κουλτούρα και κληρονομιά

Δημοψήφισμα πΓΔΜ: Τηλεοπτικό σποτ για «μακεδονική» γλώσσα, κουλτούρα και κληρονομιά
REUTERS/Ognen Teofilovski

Λίγες μέρες απομένουν για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών και στην πΓΔΜ κυκλοφόρησε ένα τηλεπτικό σποτ, με το οποίο τονίζεται πως «το κείμενο της συμφωνίας με την Ελλάδα διασφαλίζει πως είμαστε ''Μακεδόνες''».

Το σποτ το βίντεο που έχει τίτλο "Η μακεδονική παράδοση, ο πολιτισμός και η γλώσσα παραμένουν μακεδονικά!", αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Συμφωνία μεταξύ της ''Μακεδονίας'' και της Ελλάδας διασφαλίζει το δικαίωμα να δηλώνουμε ότι είμαστε ''Μακεδόνες''.

Σύμφωνα με το άρθρο 7 της Συμφωνίας η ''μακεδονική'' ταυτότητα αντικατοπτρίζει την επικράτειά μας, τη γλώσσα, τους ανθρώπους, με όλα τα χαρακτηριστικά, με τη δική της ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά».

Επίσης, τονίζεται πως «επίσημη γλώσσα είναι η ''μακεδονική''» και «η ''μακεδονική παράδοση'', ο πολιτισμός και η ιστορία παραμένουν ''μακεδονικά'' και αναγνωρίζονται από όλο τον κόσμο».

«Είμαστε ''Μακεδόνισσες'' και ''Μακεδόνες''», υπογραμμίζεται και γίνεται κάλεσμα προς τους πολίτες να συμμετέχουν στις κάλπες της 30ης Σεπτεμβρίου.

«Στις 30 Σεπτεμβρίου ας βγούμε και να επιλέξουμε ένα ευρωπαϊκό μέλλον, μια ευρωπαϊκή Μακεδονία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ