ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Πατέρας αυτοκτόνησε γιατι δεν μπορούσε να αγοράσει παντελόνι στο γιο του

Τουρκία: Πατέρας αυτοκτόνησε γιατι δεν μπορούσε να αγοράσει παντελόνι στο γιο του

Ένα τραγικό περιστατικό εκτυλίχθηκε στην Τουρκία: ένας άνδρας αυτοκτόνησε, επειδή δεν είχε λεφτά για να αγοράσει τη σχολική στολή στο γιο του.

Το περιστατικό συνέβη πριν από λίγες μέρες στην επαρχία Kocaeli. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το σχολείο στο οποίο πήγαινε το παιδί, τον απέβαλε από την τάξη του γιατί δεν φορούσε το παντελόνι της σχολικής στολής. Όπως έγινε γνωστό, ο πατέρας του, ο οποίος δούλευε ως μηχανικός, είχε χάσει τη δουλειά του εξαιτίας τραυματισμού και όντας άνεργος, δεν είχε τα απαιτούμενα χρήματα για να το αγοράσει.

Η οικογένεια αντιμετώπιζε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες. Σύμφωνα με τη σύζυγό του, το σπίτι τους ήταν υποθηκευμένο, και αδυνατούσαν να το ξεπληρώσουν. Ο ίδιος φέρεται να είπε στη σύζυγό του ότι δεν είχε νόημα να ζει, εάν δεν μπορούσε να παρέχει τα απαραίτητα στην οικογένειά του.

Ο πατέρας αγόρασε τελικά το παντελόνι στο γιο του, αλλά στη συνέχεια, επηρεασμένος από το συμβάν, έβαλε τέλος στη ζωή του με απαγχονισμό.

Μόλις η ιστορία δημοσιοποιήθηκε, πήρε διαστάσεις. Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν να σχολιάσουν το συμβάν, ενώ η τοπική εκπαιδευτική κοινότητα σημείωσε ότι η οικογένεια δεν είχε απευθυνθεί στο σχολείο για να ζητήσει βοήθεια, πιθανότατα για λόγους τιμής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ