ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Ο δράστης της απαγωγής των 11χρονων επιχείρησε να αρπάξει πέντε παιδιά

Κύπρος: Ο δράστης της απαγωγής των 11χρονων επιχείρησε να αρπάξει πέντε παιδιά
Φωτογραφία Αρχείου Pixabay

Σε συναγερμό τέθηκε από το πρωί της Τρίτης η Αστυνομία στη Λάρνακα, καθώς άγνωστος άνδρας απήγαγε δύο αγόρια 11 χρόνων, έξω από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων. 

 

Πρόκειται για τους Θεμιστοκλή Ντόγκλη και Φίλιππο Σταματάκη. Όπως αναφέρει το sigmalive.com ο πατέρας του Φίλιππου Σταματάκη είναι ορθοπεδικός στο Νοσοκομείο Λάρνακας ενώ η μητέρα του Θεμιστολή Ντόγκλη εργάζεται επίσης στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης. Αστυνομικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο ανήλικοι είναι οικογενειακοί φίλοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, η οποία έχει σημάνει συναγερμό, οι δύο μαθητές άφησαν τις τσάντες τους εντός της τάξης τους και έπαιζαν στην αυλή του σχολείου. Ένας άνδρας φέρεται να ζήτησε βοήθεια από παιδιά έξω από το σχολείο για να βάλει ορισμένα πράγματα στο αυτοκίνητό του και, όταν χτύπησε το κουδούνι, διαπιστώθηκε ότι έλειπαν τα δύο παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του reporter.com.cy, ο δράστης προσέγγισε πέντε παιδιά γύρω στις 7:00 με 7:45, αφού πρώτα εισήλθε στο προαύλιο του σχολείου, ενώ όπως έγινε γνωστό από τις μέχρι στιγμής μαρτυρίες, τους είπε ότι ήταν ο νέος τους δάσκαλος και ζήτησε να μεταφέρουν για εκείνον βιβλία προφασιζόμενος τραυματισμό στο χέρι (είχε δέσει το ένα χέρι του με γάζα).

Όπως αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση, ο δράστης είναι ηλικίας 50-60 ετών, ύψους 1,70 – 1,75μ περίπου 100 κιλών, με μούσι. Φορούσε μαύρη κοντομάνικη φανέλα με μοτίβο στο μπροστινό μέρος με έντονα χρώματα, γιλέκο σκούρου χρώματος, παντελόνι μακρύ σκούρο, καπέλο τύπου μπερέ χρώματος σκούρου. Το δεξί του χέρι είναι πρόχειρα δεμένο με γάζα. Φαίνεται να διακινείται με σαλούν αυτοκίνητο, χρώματος γκρίζου.

Στην περιοχή έσπευσαν από την πρώτη στιγμή δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης περίπου στις 10:00 το πρωί η Αστυνομία δέχθηκε τηλεφώνημα - φάρσα για τοποθέτηση βόμβας στο σχολείο Δροσιάς στη Λάρνακα. Οι αρχές εικάζουν ότι το τηλεφώνημα έγινε από τον ίδιο δράστη, προκειμένου να παραπλανήσει την Αστυνομία.

Με ανάρτησή του στο Τwitter o υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν και κάλεσε όποιον μπορεί να βοηθήσει να καλέσει στο 1460, ενώ μετέβη εκτάκτως στη Λάρνακα.

Το προσωπικό του δήμου Λάρνακας έχει ενημερωθεί λεπτομερώς για το περιστατικό, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες στα συνεργεία καθαριότητας του δήμου και το υγειονομείο, ώστε να προχωρήσουν σε περιπολίες αναζήτησης των ανηλίκων και του δράστη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ