ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Προετοιμάζεται η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα

Κρεμλίνο: Προετοιμάζεται η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα
EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETT

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα μέσω του εκπροσώπου του, ότι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ρωσία, έχει αρχίσει να προετοιμάζεται, διευκρινίζοντας ότι θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια του χειμώνα χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει την συγκεκριμένη ημερομηνία της επίσκεψης.

Την σχετική δήλωση προς του δημοσιογράφους έκανε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Πράγματι, η επίσκεψη του Τσίπρα, προετοιμάζεται, τέτοιους είδους επαφές προετοιμάζονται, πράγματι. Θα πραγματοποιηθεί τον χειμώνα. Αναμένουμε αυτές τις επαφές», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα Νέα Σελίδα, ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε επίσημη πρόσκληση για να επισκεφτεί τη Μόσχα και να συναντηθεί με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για τις 12 Δεκεμβρίου.

Η επερχόμενη συνάντηση έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς αφενός έρχεται ως προσπάθεια επούλωσης των πληγών που άνοιξαν στις ελληνορωσικές σχέσεις με αφορμή τις εκατέρωθεν απελάσεις διπλωματών, αφετέρου θα σηματοδοτήσει την από εδώ και στο εξής συνεργασία ανάμεσα στα δυο κράτη.

Τα «καυτά» θέματα που θα πέσουν στο τραπέζι

Οι σχέσεις των δυο κρατών και το περιθώριο συνεργασίας σε μια σειρά τομέων όπως το Εμπόριο, η Ναυτιλία, ο Τουρισμός, η Ενέργεια, οι περιφερειακές εξελίξεις αλλά και τα εθνικά ζητήματα, όπως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό θα βρεθούν σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας στο επίκεντρο της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ρωσίας.

Ιδιαίτερα, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και οι προσπάθειες οριστικής επίλυσης στο πρόβλημα της Συρίας φαίνεται ότι θα απορροφήσουν μεγάλο μέρος της συζήτησης των δυο ηγετών παράλληλα με τις προτάσεις για μόνιμη ειρήνη στην «ταραγμένη» γειτονιά μας.

Στις 5 Δεκεμβρίου, πριν από τη συνάντηση Πούτιν – Τσίπρα, θα συνεδριάσει η Μεικτή Διυπουργική Επιτροπή -ένα ακόμα «θύμα» της ελληνορωσικής κρίσης- τα αποτελέσματα της οποίας θα έχουν στη διάθεσή τους ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Ρώσος πρόεδρος στη συνάντησή τους.

Η εξέλιξη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς οι σχέσεις των δυο χωρών βρίσκονται την συγκεκριμένη στιγμή σε ιδιαίτερα ευαίσθητη φάση, αναφέρει το δημοσίευμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ