ΗΠΑ: Καθηλώνονται τα μαχητικά F-35 με εντολή του Πενταγώνου
Πηγή: REUTERS / CJM/ HK/ PAS

Την προσωρινή διακοπή όλων των πτήσεων και των επιχειρησιακών αποστολών που εκτελούν τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 αποφάσισε την Πέμπτη το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, μετά από τη συντριβή ενός από αυτά στις 28 Σεπτεμβρίου κοντά στο Μπόφορτ της Νότιας Καρολίνα.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η αναστολή των πτήσεων κρίθηκε επιβεβλημένη από τις αμερικανικές Αρχές, «προκειμένου», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πενταγώνου, «να διενεργηθεί ένας ευρύτατος έλεγχος σε όλο το στόλο των αεροσκαφών και συγκεκριμένα στο σωλήνα καυσίμου που βρίσκεται εντός της μηχανής σε όλα τα μαχητικά F-35».

Επί της ουσίας, οι τεχνικοί της αμερικανικής Αεροπορίας θα κληθούν να ελέγξουν, εάν και κατά πόσον η πρόσφατη συντριβή του F-35 στη Νότια Καρολίνα σχετίζεται με κάποιο ελάττωμα στο συγκεκριμένο μηχανικό τμήμα του αεροσκάφους, ώστε να προχωρήσουν στην άμεση αντικατάστασή του σε όλα τα αεροπλάνα αυτού του τύπου.

Από την πλευρά του, πάντως, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, Τζο Ντελαβεντόβα, υπογράμμισε ότι «οι διαδικασίες επιθεώρησης αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 24 - 48 ώρες».


Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ: Λαθροκυνηγός καταδικάστηκε να παρακολουθεί την ταινία «Μπάμπι» όσο είναι στη φυλακή

Selfie μαϊμούς, νεκρός κερδίζει εκλογές κα άντρας δαγκώνει σκύλο: Οι παράξενες ιστορίες του 2018

ΗΠΑ: Ερευνούν συνωμοσία για την έκδοση Γκιουλέν στην Τουρκία - Πογκρόμ συλλήψεων υποστηρικτών του

Οι ΗΠΑ απαιτούν από την ΕΕ να επιβάλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία