ΚΟΣΜΟΣ

Ζάεφ σε βουλευτές της αντιπολίτευσης: Ψηφίστε τις συνταγματικές αλλαγές

Ζάεφ σε βουλευτές της αντιπολίτευσης: Ψηφίστε τις συνταγματικές αλλαγές
REUTERS/Ognen Teofilovski

Να στηρίξουν τη διαδικασία σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης για συνταγματική αναθεώρηση ζήτησε από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης για ακόμη μια φορά ο Ζόραν Ζάεφ, υπογραμμίζοντας ότι διακυβεύεται το μέλλον της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων της Βουλής των Σκοπίων, ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε πως «όλα έχουν ειπωθεί αλλά το ερώτημα είναι αν μπορέσουμε να επιτύχουμε συναίνεση για την προσπάθεια της πΓΔΜ να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή ένωση και το ΝΑΤΟ –το μόνο θέμα που ενώνει τη χώρα».

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ διερωτήθηκε, επίσης, τι θα πρέπει να γίνει με τις «προσδοκίες για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ» εάν χαθεί αυτή η ευκαιρία.

Ο εκπρόσωπος της κυβερνητικής συμμαχίας, Γκόραν Μισόβσκι είχε καλέσει και αυτός τους βουλευτές του VMRO-DPMNE να στηρίξουν τις συνταγματικές αλλαγές που προβλέπονται στη Συμφωνία των Πρεσπών. Όπως είπε, δεν θέλει να πιστέψει ότι τη Δευτέρα οι βουλευτές του VMRO-DPMNE δεν θα ψηφίσουν τις σχετικές τροπολογίες.

Η επόμενη εβδομάδα θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη για την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, καθώς θα ξεκαθαρίσει εάν ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ θα εξασφαλίσει τελικά την πλειοψηφία των 2/3 στη Βουλή για να προχωρήσει τις συνταγματικές αλλαγές που απαιτούνται ή εάν θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ