ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Ο Κασόγκι ενδέχεται να δολοφονήθηκε από «ανεξέλεγκτα στοιχεία»

Τραμπ: Ο Κασόγκι ενδέχεται να δολοφονήθηκε από «ανεξέλεγκτα στοιχεία»
REUTERS/Jonathan Ernst

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε το ενδεχόμενο ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι, που αγνοείται μετά την άφιξή του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, να δολοφονήθηκε από «ανεξέλεγκτα στοιχεία».

«Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας αρνείται κατηγορηματικά ότι γνωρίζει για τι ακριβώς πρόκειται (…). Δεν θέλω να κάνω εικασίες εκ μέρους του όμως μου φαίνεται, ίσως, πως θα μπορούσε να είναι ενέργεια ανεξέλεγκτων στοιχείων. Ποιος ξέρει;» συμπλήρωσε ο Τραμπ από τους κήπους του Λευκού Οίκου.

Σημειώνεται πως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο αναχώρησε για τη Σαουδική Αραβία, όπως γνωστοποίησε π Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εν μέσω έρευνας για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου.

Ο Τραμπ έκανε το σχόλιο αυτό στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο και πρόσθεσε πως ο πιο υψηλόβαθμος διπλωμάτης του μπορεί να ταξιδέψει και σε άλλες χώρες αν χρειαστεί. Είχε αναγγείλει νωρίτερα το ταξίδι του Πομπέο στο Twitter και είπε πως μίλησε με τον βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας για τον Κασόγκι.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι ο Μάικ Πομπέο θα μεταβεί σήμερα, Δευτέρα, στο Ριάντ.

«Ο πρόεδρος έχει καλέσει να διεξαχθεί μια ταχεία και ανοικτή έρευνα για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου της Ουάσινγκτον Ποστ Τζαμάλ Κασόγκι», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Χέδερ Νάουερτ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ