ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: 15χρονος σκοτώθηκε από αρκούδα για να σώσει τον ξάδελφό του

Ρωσία: 15χρονος σκοτώθηκε από αρκούδα για να σώσει τον ξάδελφό του
Pixabay

Ένας θαρραλέος 15χρονος στη Ρωσία έπεσε θύμα αρκούδαςγια να μπορέσει να σώσει τον μικρό του ξάδελφο που κινδύνευε από το ζώο.

Ο 15χρονος Ροντιόν και ο κατά δύο χρόνια μικρότερός του Μπόρις, ζούσαν σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Ρωσίας.

Τη Δευτέρα αποφάσισαν να επισκεφτούν τον μετεωρολογικό σταθμό, όπου εργάζεται ο πατέρας ενός εκ των δυο παιδιών.

Οι αρκούδες δεν έχουν πέσει ακόμη σε χειμερία νάρκη, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, όμως αυτή την περίοδο είναι εξαιρετικά επικίνδυνες.

Τα αγόρια έφτασαν ασφαλή στον μετεωρολογικό σταθμό, αλλά στην επιστροφή δεν στάθηκαν το ίδιο τυχερά. Ήρθαν αντιμέτωπα με την αρκούδα, όντας αβοήθητα στη μέση του πουθενά. Ακόμη και να έτρεχαν, το χωριό τους ήταν σε απόσταση 5 χιλιομέτρων και είναι αμφίβολο αν θα κατάφερναν να ξεφύγουν από το ζώο.

Όπως αναφέρει το RT, η αρκούδα επιτέθηκε πρώτα στον Μπόρις, αλλά ο 15χρονος δεν δίστασε ούτε ένα λεπτό και έτρεξε να βοηθήσει τον ξάδελφό του. Η προσοχή του ζώου αποσπάστηκε και ο 13χρονος κατάφερε να ξεφύγει.

Η αρκούδα τον είχε τραυματίσει στο χέρι και το κεφάλι, όμως, ξεκίνησε να τρέχει όσο πιο γρήγορα μπορούσε, παρότι αιμορραγούσε.

Έφτασε στον Πυροσβεστικό Σταθμό του χωριού του και οι κάτοικοι συγκλονίστηκαν από το πόσο τρομαγμένος ήταν. «Ήταν άφωνος, βρισκόταν σε κατάσταση σοκ», είπε αξιωματούχος.

Ο μικρός κατάφερε, τελικώς, να τους εξηγήσει τι είχε συμβεί. Αμέσως, κυνηγοί έτρεξαν στο σημείο όπου τους επιτέθηκε η αρκούδα για να βρουν τον Ροντιόν, όμως, ήταν ήδη αργά.

Το ζώο ήταν στο ίδιο σημείο και καθόταν πάνω από τη σορό του 15χρονου.

Οι Αρχές αναφέρουν πως ο νεαρός δεν είχε ελπίδα να νικήσει την αρκούδα σε μία κατά μέτωπο αναμέτρηση. Το ζώο ξερίζωσε τα άκρα του και διέλυσε το κρανίο του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ