ΚΟΣΜΟΣ

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου στην Γουιάνα - Έξι τραυματίες

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου στην Γουιάνα - Έξι τραυματίες
@FlightAlerts_

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την αναγκαστική προσγείωση ενός Μπόινγκ στο αεροδρόμιο της Τζορτζτάουν, πρωτεύουσας της Γουιάνας.

Το αεροπλάνο της εταιρίας Fly Jamaica Airways με 126 επιβαίνοντες είχε μόλις απογειωθεί με προορισμό το Τορόντο, όταν διαπιστώθηκε ένα πρόβλημα στο υδραυλικό σύστημά του και επέστρεψε στο αεροδρόμιο, όπου ξέφυγε από την πορεία του στον διάδρομο προσγείωσης, διευκρίνισε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Ντέιβιντ Πάτερσον.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η ζωή των τραυματιών δεν διατρέχει κίνδυνο. Διακομίστηκαν σε κοντινό νοσοκομείο. «Βρίσκονται όλοι σε σταθερή κατάσταση και υπό παρακολούθηση. Δεν έχει αναφερθεί κανένα κάταγμα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πάτερσον.

Ογδόντα δύο Καναδοί περιλαμβάνονταν στους 118 επιβάτες αυτού του Μπόινγκ 757-200. Το αεροπλάνο είχε οκταμελές πλήρωμα.

Ο κυβερνήτης εντόπισε το υδραυλικό πρόβλημα δέκα λεπτά μετά την απογείωση.

Η αστυνομία και ο στρατός ανέπτυξαν δυνάμεις για να ασφαλίσουν το σημείο του ατυχήματος προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα.

Η αμερικανική υπηρεσία για την ασφάλεια των μεταφορών τέθηκε σε συναγερμό.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η πτήση OJ256 της Fly Jamaica με προορισμό το Τορόντο επέστρεψε στην Τζορτζτάουν λόγω τεχνικού προβλήματος και σημειώθηκε ατύχημα κατά την προσγείωση», ανέφερε μόνο σε μια ανακοίνωση η εταιρία.

«Προσώρας πιστεύουμε πως οι 118 επιβάτες και τα οκτώ μέλη του πληρώματος είναι σώοι και αβλαβείς. Παρέχουμε βοήθεια επί τόπου και θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες μόλις καταστεί δυνατό», διαβεβαίωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ