ΚΟΣΜΟΣ

Η 13χρονη Ρομά που ξεπερνά σε IQ Αϊνστάιν και Χόκινγκ!

Η 13χρονη Ρομά που ξεπερνά σε IQ Αϊνστάιν και Χόκινγκ!
Οι γονείς της Νικόλ και η κοινότητα των Ρομά δηλώνουν υπερήφανοι για τις δυνατότητες της... YOUTUBE

Δεν είχε τη δυνατότητα να εκπαιδευτεί άρτια λόγω του νομαδικού τρόπου ζωής που έχει επιλέξει η οικογένειά της. Δεν αγάπησε ποτέ το σχολείο, καθώς βίωσε τον κοινωνικό ρατσισμό. Κι όμως... Η Νικόλ Μπαρ ανήκει στο κορυφαίο 1% των πιο έξυπνων ανθρώπων στον κόσμο και ξεπερνά σε IQ τους Άλμπερτ Αϊνστάιν και Στίβεν Χόκινγκ!

Όπως αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ της η Mail Online, η μόλις 13χρονη Ρομά βρήκε την Ιθάκη της στο σχολείο Burnt Mill που βρίσκεται στο Έσεξ της Αγγλίας. Μόνο εκεί ένιωσε ξεχωριστή, καθώς συνάντησε τους πρώτους δασκάλους που αδιαφόρησαν για την καταγωγή της και εκτίμησαν την ευφυία της.

Όταν βέβαια την προέτρεπαν να δοκιμάσει τις δυνατότητές της σε ειδικά τεστ, σίγουρα δεν περίμεναν να πιάσει το μεγαλύτερο δυνατό σκορ σε δείκτη νοημοσύνης. Το 162 της Νικόλ είναι το απόλυτο σκορ και ξεπερνά αυτά μεγάλων προσωπικοτήτων-ιδιοφυιών όπως είναι ο Άλμπερτ Αϊνστάιν. Ενδεικτικό είναι ότι ο μέσος όρος βαθμολογίας κυμαίνεται περίπου στο 100!

Η Νικόλ, η οποία σε ηλικία δύο ετών έλυνε βασικές μαθηματικές ασκήσεις και στα δέκα της αντιμετώπιζε ως παιχνίδι πολύπλοκες εξισώσεις άλγεβρας, ονειρεύεται να σπουδάσει ιατρική. Ποιος ξέρει βέβαια; Μπορεί οι υπεύθυνοι του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, οι οποίοι την προσκάλεσαν για να τη γνωρίσουν, να έχουν κάποια καλύτερη πρόταση για το μέλλον της.

Η ίδια, πάντως, παραμένει προσγειωμένη και δεν ξεχνά αυτούς που τη βοήθησαν.

«Χρωστώ πολλά στο Burnt Mill και τους δασκάλους μου, καθώς μου άλλαξαν τη ζωή...»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ