ΚΟΣΜΟΣ

Ο υπουργός κυβερνοασφάλειας της Ιαπωνίας δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ υπολογιστή στη ζωή του

Ο υπουργός κυβερνοασφάλειας της Ιαπωνίας δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ υπολογιστή στη ζωή του
REUTERS/Issei Kato/File Photo

Έκπληξη προκάλεσε ο Ιάπωνας υπουργός που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια της κυβέρνησης της χώρας από κυβερνοεπιθέσεις. Ο 68χρονος Yoshitaka Sakurada παραδέχτηκε ότι δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ υπολογιστή στη ζωή του, ενώ δεν γνωρίζει τι είναι το usb.

Ο Sakurada, ο οποίος είναι και ο επικεφαλής υπουργός για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Τόκιο το 2020, έκανε την εν λόγω αποκάλυψη στο κοινοβούλιο την Τετάρτη, αφήνοντας τους πάντες άφωνους.

«Από τα 25 μου, έχω δώσει οδηγίες στους υπαλλήλους και στους γραμματείς μου, έτσι ώστε να μην χρησιμοποιώ ο ίδιος υπολογιστές», ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση της αντιπολίτευσης, όπως μεταδίδει η Guardian.

Επιπλέον, φάνηκε να μην κατανόησε, όταν τον ρώτησαν εάν χρησιμοποιούνται μονάδες usb στα πυρηνικά εργοστάσια της χώρας.

Η παραδοχή αυτή προκάλεσε επικριτικά σχόλια της αντιπολίτευσης, αλλά και ποικίλες αντιδράσεις των χρηστών του διαδικτύου.

Ο Sakurada κατηγόρησε μία συγκεκριμένη βουλευτή της αντιπολίτευσης ότι δεν του είχε δώσει τις ερωτήσεις από πριν και έτσι δεν γνώριζε τι θα ερωτηθεί στο κοινοβούλιο.

Στις αρχές του μήνα, ο Sakurada, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία εδώ και περισσότερο από έναν μήνα, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα περί σχεδίων του υπουργού Αθλητισμού της Βόρειας Κορέας να συμμετάσχει σε συνάντηση στο Τόκιο στο τέλος του μήνα, κατά παράβαση της απαγόρευσης εισόδου των υπαλλήλων του καθεστώτος στην Ιαπωνία.

Στη συνέχεια, ωστόσο, αναδίπλωσε, λέγοντας ότι τον είχαν ενημερώσει σχετικά.

Ο ίδιος είχε δηλώσει ακόμα ότι δεν γνώριζε ότι ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, ζήτησε από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν τον περασμένο Μέρτιο, να επιτρέψει στους αθλητές της χώρας του να λάβουν μέρος στους Αγώνες του 2020, λέγοντας ότι δεν ήταν της δικαιοδοσίας του.

Σε άλλη συνεδρίαση του κοινοβουλίου, έχει απαντήσει λάθος σε ερώτηση βουλευτών σχετικά με το κόστος διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στ χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ