ΚΟΣΜΟΣ

Δικαστήριο σε Λευκό Οίκο: Επιστρέψτε τη διαπίστευση του δημοσιογράφου του CNNi

Δικαστήριο σε Λευκό Οίκο: Επιστρέψτε τη διαπίστευση του δημοσιογράφου του CNNi
REUTERS/Kevin Lamarque

Δικαστήριο στην Ουάσιγκτον διέταξε τον Λευκό Οίκο να επαναφέρει τη διαπίστευση του δημοσιογράφου του CNNi, Τζιμ Ακόστα, στην αμερικανική προεδρία, την οποία είχε ανακαλέσει έπειτα από μια θυελλώδη αντιπαράθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η απόφαση έχει προσωρινή ισχύ και συνιστά μια νίκη για το ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο και τον επιφανή δημοσιογράφο του, η διαπίστευση του οποίου ανακλήθηκε την 7η Νοεμβρίου.

Η ακύρωση της διαπίστευσης ήρθε έπειτα από μια τεταμένη συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας επιχειρήθηκε να του πάρουν το μικρόφωνο, καθώς εκείνος ρωτούσε επίμονα τον Αμερικανό πρόεδρο, σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική του και εκείνος αρνείτο να του απαντήσει.

Σε ανακοίνωσή του το CNNi πριν λίγες ημέρες ανέφερε: «Ζητήσαμε από το δικαστήριο να δώσει αμέσως εντολή να επιστραφεί το πάσο του Τζιμ».

«Ενώ η αγωγή είναι συγκεκριμένα του CNN και του Ακόστα, αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί στον καθένα. Αν δεν αμφισβητηθούν, οι ενέργειες του Λευκού Οίκου θα έχουν επικίνδυνες συνέπειες για οποιονδήποτε δημοσιογράφο καλύπτει τους αιρετούς αξιωματούχους μας», σημειώνεται.

Τι απάντησε ο Λευκός Οίκος

Την Παρασκευή, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει προσωρινά τη διαπίστευση του Τζιμ Ακόστα, μετά από την απόφαση του δικαστηρίου.

«Θα δημιουργήσουμε επίσης κανόνες και διαδικασίες που θα διασφαλίζουν ότι μελλοντικά οι συνεντεύξεις Τύπου είναι δίκαιες και διεξάγονται με ομαλό τρόπο» υπογραμμίζει η ανακοίνωση της Σάρα Σάντερς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ