ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα για ISIS: Δύσκολη η μάχη, σφοδρά όσο ποτέ τα χτυπήματά μας

Ομπάμα για ISIS: Δύσκολη η μάχη, σφοδρά όσο ποτέ τα χτυπήματά μας
REUTERS/Carlos Barria

Την ανάγκη να επιτευχθεί γρηγορότερα πρόοδος στη μάχη κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο.

Ο κ. Ομπάμα κάλεσε τους συμμάχους των χωρών της δυτικής συμμαχίας της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ να αυξήσουν τη στρατιωτική συμβολή τους στις προσπάθειες να συντριβεί η οργάνωση τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία.

Υπογράμμισε παράλληλα πως στέλνει τον υπουργό Άμυνας Ας Κάρτερ στην Μέση Ανατολή ώστε να διασφαλιστεί η συγκέντρωση επιπλέον στρατιωτικής βοήθειας από τις χώρες-συμμάχους στον αγώνα ενάντια στην οργάνωση.

Παραδέχθηκε ότι η μάχη εξακολουθεί να είναι δύσκολη, απαρίθμησε, ωστόσο, μια σειρά επιτευγμάτων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους επισημαίνοντας πως οι τζιχαντιστές του ΙΚ έχουν απολέσει τον έλεγχο του ενός τρίτου εδαφών στο Ιράκ και στη Συρία που ήλεγχαν.

«Οι ηγέτες του ΙΚ δεν μπορούν να κρυφτούν... το μήνυμα μας προς αυτούς είναι απλό: είστε οι επόμενοι», δήλωσε. Και πρόσθεσε: «Πλήττουμε το ΙΚ σφοδρότερα από ποτέ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ