ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Έχω κάνει τεράστια διαφορά στη χώρα και είμαι ευγνώμων γι΄αυτό

Τραμπ: Έχω κάνει τεράστια διαφορά στη χώρα και είμαι ευγνώμων γι΄αυτό
REUTERS/Eric Thayer

Ευγνώμων για την «τεράστια διαφορά» που έχει συντελεστεί στις ΗΠΑ από την ημέρα που ανέλαβε ο ίδιος καθήκοντα στον Λευκό Οίκο δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ερωτηθείς σχετικά, με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών, ο Τραμπ απάντησε αρχικά πως είναι ευγνώμων για την υπέροχη οικογένειά του, ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε πως νιώθει ευγνωμοσύνη και για την «τεράστια διαφορά που έχω κάνει στη χώρα, η οποία είναι πολύ πιο δυνατή από ό,τι ήταν πριν αναλάβω καθήκοντα, σε βαθμό που δεν το πιστεύετε».

«Όταν συναντώ ξένους ηγέτες μού λένε πως δεν μπορούν να πιστέψουν τη διαφορά δύναμης που έχουν τώρα οι ΗΠΑ σε σχέση με εκείνη που είχαν πριν από δύο χρόνια. Κάναμε μεγάλη πρόοδο», πρόσθεσε.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημά του σε Αμερικανούς στρατιώτες που υπηρετούν στο εξωτερικό, προκειμένου να τους ευχηθεί για την Ημέρα των Ευχαριστιών, κατά τη διάρκεια του οποίου άφησε να εννοηθεί ότι σχεδιάζει να κάνει μια επίσκεψη στο Αφγανιστάν, που θα είναι η πρώτη που θα κάνει αφότου ανέλαβε το αξίωμα για να δει στρατιώτες των ΗΠΑ ανεπτυγμένους σε εμπόλεμη ζώνη.

Κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με διοικητές των δυνάμεων στο Αφγανιστάν, επ' ευκαιρία της γιορτής των ευχαριστιών, απευθυνόμενος σε έναν πτέραρχο, ο Τραμπ είπε ότι θα τον δει ξανά στις ΗΠΑ, πριν προσθέσει «ή θα σε δω εκεί».

Αργότερα ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο αν έχει κάποια αίσθηση του πότε θα κάνει το πρώτο του ταξίδι στο Αφγανιστάν ή σε κάποια άλλη εμπόλεμη ζώνη.

«Έχω, αλλά δεν μπορώ να σου πω», απάντησε ο μεγιστάνας των ακινήτων. «Είσαστε οι τελευταίοι άνθρωποι στους οποίους μπορώ να το πω», πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ