ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυση για κανιβαλισμό εις βάρος του ναυαγού Σαλβαντόρ Αλβαρένγκα

Μήνυση για κανιβαλισμό εις βάρος του ναυαγού Σαλβαντόρ Αλβαρένγκα
Ο ναυαγός Σαλβαντόρ Αλβαρένγκα κατάφερε να επιβιώσει παλεύοντας επί 15 μήνες με τα κύματα στον αφιλόξενο Ειρηνικό Ωκεανό. Gabe LHeureux/ Getty Images/ Ideal Image

Μήνυση εις βάρος του Σαλβαντόρ Αλβαρένγκα κατέθεσε η οικογένεια του συνεπιβάτη του, Εζέκιελ Κόρδομπα, υποστηρίζοντας ότι τον έφαγε για να επιζήσει ναυαγίου στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Το Νοέμβριο του 2012, ο 36χρονος Αλβαρένγκα είχε προσκαλέσει τον 22χρονο τότε Κόρδομπα για ένα διήμερο μαραθώνιο ψαρέματος ανοιχτά του Μεξικό, προσφέροντάς του μάλιστα το ποσό των 50 δολαρίων, προκειμένου να έχει παρέα.

Η Θεα τύχη γύρισε την πλάτη στους δύο ψαράδες, όχι μόνο σε ό,τι αφορά στην ψαριά τους. Μια δυνατή καταιγίδα έγινε η αιτία να απομακρυνθούν πολύ από τη στεριά και να βρεθούν στα ανοιχτά του αφιλόξενου Ειρηνικού.

Οι δύο άνδρες έδωσαν σκληρή μάχη για να επιβιώσουν. Επί μήνες έτρωγαν ψάρια και πουλιά και έπιναν το αίμα θαλάσσιων χελώνων και τα ούρα τους, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή κάποιος θα τους εντόπιζε.

Ο Κόρδομπα δεν άντεξε και έχασε τη μάχη, αφού όμως πρώτα έβαλε τον φίλο του να υποσχεθεί ότι δεν θα έτρωγε το πτώμα του και ότι όταν και εφόσον διασωζόταν, θα έλεγε στη μητέρα του τι ακριβώς συνέβη.

Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος ο Αλβαρένγκα όταν εντοπίστηκε ζωντανός σε απομονωμένο νησί του Ειρηνικού έπειτα από 348 ολόκληρες ημέρες, κράτησε το πτώμα του Κόρδομπα στη βάρκα επί έξι 24ωρα και εν συνεχεία το πέταξε στη θάλασσα, καθώς αντιλήφθηκε ότι δεν είχε πλέον νόημα να θρηνεί, αλλά προείχε η μάχη της επιβίωσης.

Σύμφωνα με τον Independent, η οικογένεια του θύματος υπέβαλε μήνυση εις βάρος του Αλβαρένγκα και αξιώνει 1 εκατ. δολάρια, υποστηρίζοντας ότι ο τελευταίος δεν κράτησε την υπόσχεσή του και έφαγε τον νεκρό φίλο του για να επιβιώσει.

Μιλώντας στην εφημερίδα του Ελ Σαλβαδόρ, El Diario de Hoy, ο δικηγόρος του διασωθέντος ναυαγού, Ρικάρντο Κουκαλόν, υποστήριξε ότι ο πελάτης του αρνήθηκε την κατηγορία, συμπληρώνοντας ότι η μήνυση «υπεβλήθη ως ένα μέτρο πίεσης προκειμένου η οικογένεια του Κόρδομπα να κερδίσει χρήματα από τις πωλήσεις του βιβλίου που εκδόθηκε πριν από έξι μόλις ημέρες και το οποίο περιγράφει την περιπέτεια του Αλβαρένγκα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ