ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτες εικόνες: Μουμιοποιημένο κεφάλι ελαφιού βρέθηκε καρφωμένο στα κέρατα άλλου ελαφιού

Απίστευτες εικόνες: Μουμιοποιημένο κεφάλι ελαφιού βρέθηκε καρφωμένο στα κέρατα άλλου ελαφιού
Kentucky Department of Fish and Wildlife Resourses

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας κυνηγός σε δάσος του Κεντάκι των ΗΠΑ, αντικρίζοντας ένα σπάνιο θέαμα.

Και δεν αναφερόμαστε στη σπανιότητα του είδους που έβαλε στο στόχαστρό του, αλλά σε αυτό που κουβαλούσε μαζί του!

Γιατί μπορεί πυροβολώντας από μακριά το ελάφι, να είχε παρατηρήσει κάτι ασυνήθιστο στα κέρατά του, ωστόσο ούτε που φανταζόταν τι ήταν αυτό.

Πλησιάζοντας λοιπόν για να συλλέξει το άψυχο σώμα του ζώου, διαπίστωσε, με τεράστια έκπληξη, ότι στα κέρατά του είχε ένα ξεριζωμένο κεφάλι ενός άλλου ελαφιού!

Τα μπλεγμένα μάλιστα κέρατα των δύο ζώων μαρτυρούν τι είχε συμβεί. Αυτή η εικόνα ήταν το αποτέλεσμα της μάχης μεταξύ των δύο θηλαστικών για την κυριαρχία στην περιοχή…

Σύμφωνα με τους δασοφύλακες της περιοχής, τα δύο ζώα είχαν πάρει μέρος σε μία εξαιρετικά βίαιη μονομαχία, κατά τη διάρκεια της οποίας το ένα, δεν έχασε απλά τη ζωή του, αλλά και το… κεφάλι του, από το οποίο ωστόσο δεν κατάφερε να απαλλαγεί το ελάφι που επικράτησε.

Και κάπως έτσι παρέμεινε καρφωμένο στα κέρατά του, ως τρόπαιο που μάλλον είχε μετατρέψει σε εφιάλτη την καθημερινότητα του. Μέχρι που ο κυνηγός έβαλε τέλος σε αυτόν, επιβεβαιώνοντας, μετά το νόμο της ζούγκλας για την επικράτηση του ισχυρότερου, αυτόν του... ανθρώπου όταν πυροβολεί εναντίον απροστάτευτων ζώων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ