«Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη για την κατάργηση των πυραύλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς (INF) μπορεί να επιφέρει την κατάρρευση ολόκληρου του συστήματος ελέγχου των εξοπλισμών και μη διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε ευρεία σύσκεψη του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Ο Πούτιν ανέφερε επίσης ότι, για τη χώρα του, δεν συνιστά δυσκολία να δημιουργήσει - σε περίπτωση που αυτό θεωρηθεί αναγκαίο - τα αντίστοιχα χερσαία οπλικά συστήματα, αν οι ΗΠΑ αποχωρήσουν από την συμφωνία IFN.

Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι παραβιάζουν την συμφωνία INF, την οποία είχαν υπογράψει Μόσχα και Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια του «Ψυχρού πολέμου», δηλώνοντας ότι θα αποχωρήσουν αν η Ρωσία δεν συμμορφωθεί.

Στην εκτενή ομιλία του, ο Ρώσος πρόεδρος εξήρε τα στρατιωτικά επιτεύγματα της Ρωσίας στον τομέα των στρατιωτικών εξοπλισμών, ισχυριζόμενος ότι τα επιτεύγματα αυτά θα εξαναγκάσουν όσους υιοθετούν μια μιλιταριστική ρητορική να το σκεφτούν.

«Τα τελευταίας τεχνολογίας όπλα τα οποία εγγυώνται την ασφάλεια της Ρωσίας για δεκαετίες θα αναγκάσουν όσους έχουν συνηθίσει σε μια μιλιταριστική και επιθετική ρητορική να το σκεφτούν» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια ομιλίας του σε διευρυμένη σύσκεψη της διοίκησης του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Διαβάστε επίσης