ΚΟΣΜΟΣ

Σφαγή 700 κρατουμένων από τζιχαντιστές του ISIS στη Συρία

Σφαγή 700 κρατουμένων από τζιχαντιστές του ISIS στη Συρία
REUTERS/Stringer

Σχεδόν 700 κρατούμενους μέσα σε περίπου δύο μήνες εκτέλεσαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία ανακοίνωσε ότι οι κρατούμενοι συγκαταλέγονται στους 1.350 αμάχους και μαχητές τους οποίους το ΙΚ κρατούσε ομήρους κοντά στην ιρακινή μεθόριο.

Οι τζιχαντιστές έχουν υπό τον έλεγχό τους ένα μικρό κομμάτι γης ανατολικά από τον Ευφράτη ποταμό της Συρίας γύρω από την πόλη Χατζίν, στην οποία εισήλθαν αυτόν τον μήνα οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ δυνάμεις.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), υπό την κουρδική πολιτοφυλακή YPG, μάχονται κατά του ΙΚ στην περιοχή εκείνη για πολλούς μήνες με τη βοήθεια των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων και των ειδικών δυνάμεων.

Ο διοικητής των SDF Μαζλούμ Κομπάνι είπε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι τουλάχιστον 5.000 μαχητές του ISIS παραμένουν στον θύλακα, ανάμεσά τους και πολλοί ξένοι που δείχνουν έτοιμοι να δώσουν μάχη μέχρις εσχάτων.

Το αυτοανακηρυχθέν χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους κατέρρευσε έπειτα από διάφορες επιθέσεις στο Ιράκ και στη Συρία παρότι οι μαχητές του εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στην έρημο της συνοριακής περιοχής και να εξαπολύουν επιθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ