ΚΟΣΜΟΣ

Κλειστό μέχρι το πρωί της Παρασκευής το αεροδρόμιο Γκάτγουικ

Κλειστό μέχρι το πρωί της Παρασκευής το αεροδρόμιο Γκάτγουικ
REUTERS/Peter Nicholls

Το αεροδρόμιο Γκάτγουικ δεν θα επαναλειτουργήσει πριν από το πρωί της Παρασκευής, μετέδωσε το BBC.

Σχεδόν όλες οι πτήσεις από και προς το Γκάτγουικ ματαιώθηκαν σήμερα, γεγονός που προκάλεσε χάος και εκνευρισμό στο αεροδρόμιο, λόγω των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που θεάθηκαν να πετούν στην περιοχή.

Σήμερα, Πέμπτη, το μεσημέρι εντοπίστηκε μάλιστα άλλο ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ενώ σύμφωνα με την Guardian στο σημείο έχει κληθεί ο στρατός.

Σκόπιμη χαρακτηρίζουν την ενέργεια οι Αρχές, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου Στιούαρντ Ουίνγκεϊτ δήλωσε ότι το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό ως αποτέλεσμα αυτής της «εγκληματικής δραστηριότητας».

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής του Σάσεξ Τζέισον Τίνγκλεϊ, το περιστατικό δε σχετίζεται με τρομοκρατία. "Η εκτίμησή μας, με βάση τις πληροφορίες που κατορθώσαμε να συλλέξουμε, είναι ότι το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατία", τόνισε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η αστυνομία συνεργάζεται στενά με τη διεύθυνση του αεροδρομίου και την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και συνεχίζει να συνομιλεί για το περιστατικό με την κυβέρνηση και άλλες υπηρεσίες για την ταχύτερη δυνατή επίλυση της κατάστασης.

Στα γκισέ των πληροφοριών οι επιβάτες σχηματίζουν ουρές εκατοντάδων μέτρων. Άλλοι διαμαρτύρονται επειδή αναγκάστηκαν να μείνουν καθηλωμένοι για πολλές ώρες μέσα στο αεροπλάνο τους. Συνολικά 110.000 επιβάτες επρόκειτο να αναχωρήσουν ή να φτάσουν στο αεροδρόμιο αυτό σήμερα, λίγες ημέρες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις ανέπτυξαν «ειδικό εξοπλισμό» στο αεροδρόμιο, ο οποίος θα βοηθήσει την αστυνομία του Σάσεξ να εντοπίσει τους δράστες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ