ΚΟΣΜΟΣ

Νέος συναγερμός στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου

Νέος συναγερμός στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου
REUTERS/Toby Melville

Νέος συναγερμός σήμανε σήμερα, Παρασκευή, στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου μετά από επανεμφάνιση drone, με αποτέλεσμα να ανασταλούν όλες οι εργασίες του για περίπου μία ώρα. 

Οι εργασίες του δεύτερου πιο πολυσύχναστου αεροδρομίου της αγγλικής πρωτεύουσας γίνονται μετ' εμποδίων από την Τετάρτη, όταν και ξεκίνησε το πρόβλημα με τα drones.

«Το Γκάτγουικ ερευνά πληροφορίες σχετικά με τη θέαση drone. Για λόγους ασφαλείας έχουμε αναστείλει τις εργασίες μας», ανέφερε σε ανάρτηση του αεροδρομίου στο twitter.

Σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωπος του αεροδρομίου σημείωσε, επίσης, πως ανεστάλησαν όλες οι λειτουργίες. «Τίποτα δεν προσγειώνεται ή απογειώνεται αυτή την ώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Το αεροδρόμιο έκλεισε το βράδυ της Τετάρτης, προκαλώντας εικόνες χάους και τον εκνευρισμό των επιβατών που έβλεπαν τις πτήσεις να ακυρώνονται η μία μετά την άλλη.

Στα γκισέ των εταιριών σχηματίστηκαν ουρές εκατοντάδων μέτρων, με τους επιβάτες να ζητούν να μάθουν πότε επιτέλους θα μπορέσουν να αναχωρήσουν.

Οι Αρχές έκαναν λόγο για σκόπιμη ενέργεια και ανέπτυξαν ειδικό εξοπλισμό για να μπορέσουν να εντοπίσουν τους υπευθύνους.

Για σήμερα ήταν προγραμματισμένες 700 αναχωρήσεις αεροπλάνων, όμως, ο νέος συναγερμός αλλάζει και πάλι τα δεδομένα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ