ΚΟΣΜΟΣ

Συγκεντρώσεις στο Μαρόκο στη μνήμη των δύο τουριστριών από τη Σκανδιναβία που δολοφονήθηκαν

Συγκεντρώσεις στο Μαρόκο στη μνήμη των δύο τουριστριών από τη Σκανδιναβία που δολοφονήθηκαν
REUTERS/Youssef Boudlal

Εκατοντάδες άνθρωποι απέτισαν το Σάββατο φόρο τιμής στις δύο νεαρές τουρίστριες από τη Σκανδιναβία που δολοφονήθηκαν στο Μαρόκο, όπου είχαν πάει για διακοπές, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα για καταδίκη της τρομοκρατίας.

Για την υπόθεση δολοφονίας που έχει συγκλονίσει το Μαρόκο αλλά και την κοινή γνώμη σε Δανία και Νορβηγία, έχουν συλληφθεί συνολικά 13 ύποπτοι, τέσσερις εκ των οποίων ορκίστηκαν πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και τον ηγέτη της Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι σε ένα βίντεο που γυρίστηκε την περασμένη εβδομάδα.

Στην πρωτεύουσα Ραμπάτ, ο κόσμος συγκεντρώθηκε μπροστά από τις πρεσβείες της Δανίας και της Νορβηγίας για να τιμήσει τη μνήμη της 24χρονης φοιτήτριας Λουίζας Βεστεράγκερ Γιέσπερσεν, από τη Δανία και της 28χρονης Μάρεν Ούλαντ, από τη Νορβηγία.

«Η τρομοκρατία δεν έχει ούτε θρησκεία ούτε εθνικότητα», «RIP Μάρεν και Λουίζα», «Συγγνώμη» έγραψαν τα πανό που κρατούσαν οι συμμετέχοντες, όπως μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο κόσμος τήρησε ενός λεπτού σιγή, παρουσία διπλωματικών εκπροσώπων των δύο χωρών.

Στο Ιμλίλ (νότια), όπου εντοπίστηκαν οι σοροί των δύο γυναικών, εκατοντάδες άνθρωποι τήρησαν επίσης ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.

«Καταδικάζουμε αυτό το ειδεχθές έγκλημα και απευθύνουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες» ήταν η φράση που αναγραφόταν πάνω σε ένα πανό.

Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν επίσης στην πλατεία Τζαμάα ελ Φνα, μια τουριστική περιοχή του Μαρακές, όπου άφησαν λουλούδια και άναψαν κεριά μπροστά από τις φωτογραφίες των θυμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ