ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνή ΜΜΕ σχολιάζουν τη συνάντηση της Σάραντον με τους πρόσφυγες (εικόνες)

Διεθνή ΜΜΕ σχολιάζουν τη συνάντηση της Σάραντον με τους πρόσφυγες (εικόνες)
Η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός, Σούζαν Σάραντον, αφιέρωσε τον περισσότερο από τον χρόνο της στα προσφυγόπουλα. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Η επίσκεψη της διάσημης ηθοποιού, Σούζαν Σάραντον, στη Λέσβο και η προσφορά βοήθειας στους πρόσφυγες προκάλεσε το ενδιαφέρον μεγάλων Μέσων ενημέρωσης από όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, που αναδημοσιεύει τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press, επισημαίνει:

«Η Αμερικανίδα ηθοποιός και ακτιβίστρια Σούζαν Σάραντον επισκέπτεται το ελληνικό νησί της Λέσβου, σημείο της μαζικότερης διέλευσης προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Το ευρωπαϊκό ειδησεογραφικό δίκτυο Euronews αναμεταδίδει τις αποκλειστικές δηλώσεις που έκανε η Σούζαν Σάραντον στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ η Huffingtonpost.com, σε άρθρο με τίτλο «η Σούζαν Σάραντον υποδέχεται πρόσφυγες στην Ελλάδα» επισημαίνει ότι η Αμερικανίδα ηθοποιός τόνισε στις δηλώσεις της ότι «έχω έρθει εδώ για να ακούσω τις ιστορίες τους και να καταλάβω».

Επιπλέον, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News επικεντρώνεται στο ότι η Σούζαν Σάραντον δήλωσε ότι θα παραμείνει τα Χριστούγεννα στη Λέσβο για να μπορέσει να περάσει χρόνο με τους πρόσφυγες και αναδημοσιεύει τις δηλώσεις της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι θέλει «να αντιληφθεί τις ιστορίες τους και να ακούσει τι έχουν να πουν προκειμένου να μπορέσει να εξηγήσει στους συμπατριώτες της ποια είναι η κατάσταση, ευελπιστώντας ότι θα καταλάβουν».

Το ρεπορτάζ του ΑΠΕ- ΜΠΕ από τη Λέσβο προσέλκυσε το ενδιαφέρον και του περιοδικού TIME που δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «η Σούζαν Σάραντον υποδέχεται πρόσφυγες στην Ελλάδα».

Στην ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα New York Daily News, τέλος, αναφέρεται ότι η «Σάραντον ταξιδεύει στο ελληνικό νησί της Λέσβου για να συναντηθεί με πρόσφυγες, ο αριθμός των οποίων σύντομα θα ανέλθει σε 1 εκατομμύρια σε ολόκληρη την Ευρώπη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ