ΚΟΣΜΟΣ

Ανατριχιαστικό και απάνθρωπο: Ινδονήσιες βγάζουν selfie με φόντο τα πτώματα από το τσουνάμι

Ανατριχιαστικό και απάνθρωπο: Ινδονήσιες βγάζουν selfie με φόντο τα πτώματα από το τσουνάμι
Antara Foto/Muhammad Adimaja/ via REUTERS

Με την οσμή του θανάτου να αναδύεται από τα νερά της επαρχίας Μπάντεν που ισοπεδώθηκε ολοσχερώς από το φονικό τσουνάμι στην Ινδονησία, η Solihat και τρεις φίλες της έβγαλαν selfie με φόντο... ό,τι απέμεινε, προκαλώντας οργή και έντονες αντιδράσεις.

Με χρωματιστές μαντήλες, το σήμα της ειρήνης που σχημάτισε μία από τις κοπέλες με τα δάχτυλά της, αλλά και με… χαμόγελα, η παρέα έβγαλε φωτογραφία ακριβώς μπροστά από ένα ρημαγμένο φόντο λόγω του τσουνάμι που έπληξε την Ινδονησία.

«Η φωτογραφία που έχει αναρτηθεί στο Facebook είναι απόδειξη ότι είμαστε πραγματικά εδώ και παρέχουμε βοήθεια», τονίζει η 40χρονη Solihat στο Guardian.

«Παρά το γεγονός ότι αρκετοί άνθρωποι βλέπουν τη selfie ως κάτι ρηχό, η ασυνήθιστη αυτή κίνηση έχει βάθος. Όταν οι άνθρωποι βλέπουν φωτογραφίες καταστροφής συνειδητοποιούν ότι βρίσκονται σε καλύτερη θέση από κάποιους άλλους. Οι εικόνες της καταστροφής συγκεντρώνουν περισσότερα “Μου αρέσει”. Ίσως επειδή υπενθυμίζει στους ανθρώπους να είναι ευγνώμονες».

Φόβοι για νέο τσουνάμι στην Ινδονησία

Όταν η γυναίκα ρωτήθηκε εάν θεωρεί σωστό να βγάζει selfies μπροστά από ένα ποτάμι, στο οποίο δεν γνωρίζουν ακόμα εάν κρύβονται πτώματα, απάντησε: «Εξαρτάται από την πρόθεση. Εάν βγάζεις selfie για επίδειξη, τότε μην το κάνεις. Αλλά εάν θες να μοιραστείς τη θλίψη σου με τους άλλους ανθρώπους, είναι εντάξει».

Άνδρας που είχε χάσει το αυτοκίνητό του από το φονικό τσουνάμι και βρισκόταν στο σημείο δήλωσε «απογοητευμένος» με την αμφιλεγόμενη κίνηση των κοριτσιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ