ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Οι Δημοκρατικοί ευθύνονται για τους θανάτους παιδιών στα σύνορα

Τραμπ: Οι Δημοκρατικοί ευθύνονται για τους θανάτους παιδιών στα σύνορα
REUTERS/Joshua Roberts

Νέα επίθεση στους Δημοκρατικούς αναφορικά με την άρνησή τους να εγκρίνουν το κονδύλι των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας πως εκείνοι είναι υπεύθυνοι για όλους τους θανάτους μεταναστών στην περιοχή των συνόρων.

«Ο οποιοσδήποτε θάνατος παιδιού ή άλλου στα σύνορα είναι λάθος των Δημοκρατιών και των άθλιων μεταναστευτικών πολιτικών που επιτρέπουν σε ανθρώπους να κάνουν το μακρύ ταξίδι, θεωρώντας πως μπορούν να εισέλθουν στη χώρα μας παράνομα. Δεν μπορούν».

Αυτό ανέφερε σε tweet του ο Αμερικανός πρόεδρος, τονίζοντας, παράλληλα, πως «αν είχαμε το τείχος δεν θα προσπαθούσαν καν».

Αναφερόμενος στα δύο παιδιά που έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ ήταν στα χέρια της Συνοριοφυλακής των ΗΠΑ επεσήμανε: «Τα δύο παιδιά, για τα οποία γίνεται λόγος, ήταν πολύ άρρωστα πριν φτάσουν στα χέρια των συνοριοφυλάκων. Ο πατέρας του μικρού κοριτσιού είπε πως δεν ήταν δικό τους το φταίξιμο, καθώς δεν της είχε δώσει νερό για μέρες. Οι συνοριοφύλακες χρειάζονται το τείχος και τότε όλα θα τελειώσουν. Εργάζονται τόσο σκληρά και λαμβάνουν τόση λίγη αναγνώριση (σ.σ. για τη δουλειά τους)».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ