Νεκρός γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος με ειδίκευση στις... συνωμοσίες
Πηγή: Facebook

Βρετανός δημοσιογράφος που ήταν γνωστός για την ενασχόλησή του με θεωρίες συνωμοσίας, πέθανε μετά από χρήση χαπιών που προμηθεύτηκε από τα κατεχόμενα, ενώ έπασχε και από πνευμονία.

Πρόκειται για τον 39χρονο Maxwell Bates-Spiers, ο οποίος, σύμφωνα με την Daily Mail, είχε ταξιδέψει στην Πολωνία για να συμμετάσχει σε ένα συνέδριο τον Απρίλιο του 2016 και μερικούς μήνες μετά βρέθηκε νεκρός στο σπίτι της Monika Duval, την οποία είχε γνωρίσει στο συνέδριο και τον είχε αφήσει να μείνει μαζί της.

Η θανατική ανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στο Kent και σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, ο θάνατός του οφείλεται σε πνευμονία σε συνδυασμό με υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Ο Bates-Spiers, ο οποίος ήταν χρήστης ναρκωτικών εθισμένος στην ηρωίνη και την κοκαΐνη, είχε αγοράσει από τα κατεχόμενα «οκτώ με δέκα κουτιά» χαπιών, τα οποία δεν απαιτούν συνταγή γιατρού, κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην Κύπρο μεταξύ 27 Ιουνίου και 11 Ιουλίου.

Την ημέρα του θανάτου του, στις 16 Ιουλίου, είχε πάρει μεγάλη ποσότητα από τα χάπια που αγόρασε από τα κατεχόμενα, αναφέρει το sigmalive.gr.

Τα ευρήματα της νεκροτομής έδειξαν επίσης ότι τα επίπεδα οξυκωδόνης στο σύστημα του ήταν σε «θανάσιμο» επίπεδο, ενώ η πνευμονία από την οποία έπασχε ήταν σε προχωρημένο επίπεδο.

Σύμφωνα με την Duval, ο άτυχος δημοσιογράφος είχε αποκοιμηθεί στον καναπέ, αφού είχε πάρει τα χάπια από τα κατεχόμενα, και πριν το καταλάβει, είχε σταματήσει να αναπνέει.

Στη συνέχεια άρχισε να κάνει εμετό ενώ η ίδια κάλεσε ασθενοφόρο. Κατά την άφιξη του προσωπικού, ο 39χρονος ήταν ήδη νεκρός.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!