ΚΟΣΜΟΣ

Επιμένει για τις 50άρες παρά την παγκόσμια κατακραυγή ο Γάλλος συγγραφέας: «Είναι άθλια εποχή»

Επιμένει για τις 50άρες παρά την παγκόσμια κατακραυγή ο Γάλλος συγγραφέας: «Είναι άθλια εποχή»
Twitter/ @MrYannMoix

Τους λόγους για τους οποίους προκαλεί μίσος με τα λεγόμενά του, εξηγεί ο Γάλλος συγγραφέας Γιαν Μουά, ο οποίος προκάλεσε σάλο διεθνώς με τη δήλωσή του ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να ερωτευτεί μια 50χρονη ή μεγαλύτερη γυναίκα...παρότι ο ίδιος είναι 50άρης.

Σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό Le Point, ο Μουά υποστήριξε ότι «σήμερα όποιος μιλάει την αλήθεια γίνεται εχθρός. Αν λέω πώς κάνω αυτήν την πράξη, αρχίζω να ενοχλώ. Προκαλώ το μίσος επειδή είμαι ελεύθερος, λέω τι σκέφτομαι χωρίς κανένα εμπόδιο».

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι η ανθρωπότητα «έχει χάσει 10 βαθμούς IQ μέσα σε εκατό χρόνια» και γι’αυτό φταίει το διαδίκτυο. «Πλέον το διαδίκτυο και ο πραγματικός κόσμος είναι ήδη «ένα». Ήταν δύο πράγματα διαφορετικά πριν από δέκα χρόνια: αυτό δεν συμβαίνει πλέον. Όλες οι βίαιες, μισητές, εγκληματικές κλίσεις του σύγχρονου ανθρώπου έχουν βρει μια νέα πραγματικότητα: τα κοινωνικά δίκτυα. Καθώς κάποιος δεν μπορεί να σκοτώσει «στην πραγματικότητα», σκοτώνει ψεύτικα ελπίζοντας και γνωρίζοντας ότι αυτό το ψεύτικο θα έχει συνέπειες στην πραγματική ζωή».

«Οι γυναίκες άνω των 50 είναι αόρατες»: Όχι, το σεξιστικό παραλήρημα δεν είναι άποψη

«Σημασία έχει αυτό και όχι, αυτά τα λόγια μου για τις γυναίκες των 50 ετών και άνω, που γέννησαν ένα πραγματικό "Fiftygate". Είμαι ένας άνθρωπος που δεν εκφράζει την αλήθεια που δεν είναι υπαρκτή αλλά την δική του αλήθεια. Δεν με ελκύουν οι 50αρες, λοιπόν», συνεχίζει ο ίδιος, επιμένοντας στον ισχυρισμό του και εξηγεί:

«Πού είναι το πρόβλημα; Όταν ήμουν 34 ετών, δεν με έλκυαν οι 34χρονες. Αλλά αυτό που κρύβεται πίσω από όλα αυτά είναι κάτι άλλο: είναι το ταμπού του χρόνου. Για μένα, ως συγγραφέας, η λογοτεχνία δεν λέει πώς ο άνθρωπος περνά μέσα από το χρόνο, αλλά πώς ο χρόνος περνά μέσα από τον άνθρωπο. Κι αυτό που σχετίζεται με την πάροδο του χρόνου είναι ο θάνατος».

Αναφερόμενος στο σάλο που ξέσπασε για τα σχόλια που έκανε, τα «βάζει» και με το περιοδικό Marie Claire, στο οποίο έκανε και τις επίμαχες δηλώσεις: «Ποτέ δεν βλέπουμε μία γυναίκα 50 ετών στο εξώφυλλο του «Marie Claire», για παράδειγμα (δεν έχω τίποτα εναντίον αυτού του περιοδικού). Αυτή είναι η απόδειξη, πιστεύω, ότι ένα σώμα ηλικίας 50 ετών, χωρίς προσβολή, είναι λιγότερο ευχάριστο από ένα σώμα 25. Έτσι είναι. Τα πενήντα είναι μια άθλια εποχή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ