ΚΟΣΜΟΣ

Ζάεφ: Πιστεύω ακράδαντα πως η Ελλάδα θα επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ζάεφ: Πιστεύω ακράδαντα πως η Ελλάδα θα επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών
EPA/GEORGI LICOVSKI/ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Πιστεύω ακράδαντα πως η φίλη μας, Ελλάδα, θα επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, μία μέρα μετά την υπερψήφιση της συνταγματικής αναθεώρησης για την αλλαγή της ονομασίας της χώρας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

«Μέσα στις επόμενες ημέρες, μαζί με την Ελλάδα, θα απορρίψουμε την απομόνωση και τις παρανοήσεις και θα επικυρώσουμε την ιστορική συμφωνία», δήλωσε ο Ζάεφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας, σύμφωνα με το ΜΙΑ, εμφανίστηκε βέβαιος πως οι Έλληνες βουλευτές θα αναγνωρίσουν «τον σπουδαίο ρόλο τους σε αυτή την ιστορική συγκυρία».

«Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα υπογράψει το πρωτόκολλο για την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ», είπε ακόμη ο Ζάεφ και διαμήνυσε πως η χώρα προχωρά προς την επιθυμητή κατεύθυνση.

«Ύστερα από τη μεγάλη απόφαση στη Βουλή μας, καταφέραμε να απαντήσουμε σε όλα τα διλήμματα και επιβεβαιώσαμε πως προχωράμε ενωμένοι προς το μέλλον που θέλουμε, προς ένα ‘’μακεδονικό’’ κράτος μέλος της Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ ευχαρίστησε κάθε έναν από τους βουλευτές που υπερψήφισαν τη Συμφωνία, σημειώνοντας πως αντιλαμβάνεται πόσο δύσκολο ήταν αυτό το βήμα για μερικούς εξ αυτών.

Ερωτώμενος, τέλος, από τους δημοσιογράφους σχετικά με το αίτημα του κύριου αντιπολιτευόμενου κόμματος για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο ίδιος σημείωσε πως θα το αναλογιστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ