ΗΠΑ: Απλήρωτος λόγω shutdown ο σύζυγός της; 100.000 δολάρια και αυτοκίνητο σε λοταρία αυτή!
Πηγή: Virginia Lottery

Την ώρα που ο σύζυγός της παραμένει απλήρωτος εξαιτίας του shutdown που συνεχίζεται για 24η ημέρα στις ΗΠΑ, μια Αμερικανίδα δεν έφερε απλά μεροκάματο στο σπίτι, αλλά 100.000 δολάρια! Και ένα αυτοκίνητο!

Πρόκειται για την Κάρι Ουόλς από τη Βιρτζίνια, τη σύζυγο ενός δημοσίου υπαλλήλου που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω της παράλυσης των ομοσπονδιακών κυβερνητικών υπηρεσιών, η οποία κέρδισε το ποσό των 100.000 δολαρίων και ένα αυτοκίνητο σε μια λοταρία.

«Έκλαιγα. Δεν μπορούσα να το πιστέψω» εξήγησε η Αμερικανίδα, αφού έμαθε ότι κέρδισε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Virginia Lottery.

Εκτός των 100.000 δολαρίων, η κάτοικος της μικρής πόλης του Άσμπερν, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από την Ουάσιγκτον, απέκτησε ένα αυτοκίνητο Ford Expedition.

Περίπου 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ή συνεχίζουν να εργάζονται χωρίς να πληρώνονται εδώ και 24 ημέρες, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ και οι Δημοκρατικοί δεν έχουν καταφέρει να καταλήξουν σε μια συμφωνία για τον προϋπολογισμό.Ο πρόεδρος των ΗΠΑ καταφέρθηκε πάντως για μία ακόμη φορά κατά των Δημοκρατικών, διότι δεν διαπραγματεύονται για να τερματιστεί το κυβερνητικό shutdown, ενώ επισήμανε ότι δεν βιάζεται να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η μερική παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους εισήλθε ήδη στην 24η ημέρα της, χωρίς να καταγράφεται πρόοδος μεταξύ των δύο αντίπαλων πλευρών στο ζήτημα της ασφάλειας των συνόρων.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος επιμένει στην αξίωσή του για το ποσό των 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να χτιστεί ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.

«Τα νότια σύνορα είναι φρικτά εδώ και δεκαετίες» είπε σήμερα ο Τραμπ προτού αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον για τη Νέα Ορλεάνη, για να εκφωνήσει μια ομιλία σε αγρότες. «Θα έπρεπε να είναι η ευκολότερη συμφωνία».

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε, επίσης, ότι να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως απείλησε την περασμένη εβδομάδα, θα ήταν «πολύ απλό» και ο ίδιος προτιμάει να διαπραγματευτεί.

Οι Δημοκρατικοί αρνούνται να χρηματοδοτήσουν το τείχος, τονίζοντας ότι θα είναι αναποτελεσματικό, ανήθικο και σπατάλη χρημάτων των φορολογουμένων.

Μιλώντας σε ένα συνέδριο αγροτικών συνεταιρισμών στη Νέα Ορλεάνη, στη Λουϊζιάνα, ο Ντόναλντ Τραμπ εξήγησε ότι θα επιθυμούσε ένα συνδυασμό ενός νέου συνοριακού τείχους και της ανακαίνισης του υπάρχοντος φράκτη, που εκτείνεται σε απόσταση 550 μιλίων.

«Μπορούμε να έχουμε όλα τα drone του κόσμου να ίπτανται στην περιοχή. Μπορούμε να έχουμε όλους τους αισθητήρες στον κόσμο. Εάν, όμως, δεν έχουμε ένα ισχυρό τείχος από ατσάλι ή τσιμέντο, δεν θα υπάρχει κανένας τρόπος να σταματήσουμε αυτούς τους ανθρώπους από το περνούν τα σύνορα», ανέφερε ο μεγιστάνας από τη Νέα Ορλεάνη.
Επιπλέον, επέκρινε τους Δημοκρατικούς που έφυγαν από την Ουάσιγκτον, ενώ εκείνος πέρασε το Σαββατοκύριακο στον Λευκό Οίκο πρόθυμος για νέες συνομιλίες.

 

Διαβάστε επίσης