ΚΟΣΜΟΣ

Σε κρίσιμη κατάσταση πρώην τερματοφύλακας της Νιούκασλ

Σε κρίσιμη κατάσταση πρώην τερματοφύλακας της Νιούκασλ
Σε τεχνητό κώμα έβαλαν οι γιατροί τον Πάβελ Σρνίσεκ μετά την καρδιακή προσβολή που υπέστη. Garry Prior/Getty Images/Ideal Images

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται σε τσεχικό νοσοκομείο ο άλλοτε τερματοφύλακας της Νιούκασλ, Πάβελ Σρνίσεκ.

Σύμφωνα με τον ατζέντη του, ο 47χρονος Τσέχος, ο οποίος αγωνίστηκε με τα χρώματα των «καρακαξών» από το 1991 έως και το 1997, αλλά και τη σεζόν 2006-07, υπέστη καρδιακή προσβολή την ώρα που έκανε τζόκινγκ, στην πόλη Οστράβα.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Πάβελ υπέστη ανακοπή την ώρα που έτρεχε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Είχε βγει για τρέξιμο το βράδυ της Κυριακής και ξαφνικά σταμάτησε να λειτουργεί η καρδιά του. Έμεινε έτσι για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Θα παραμείνει σε τεχνητό κώμα μέχρι την Τετάρτη και τότε οι γιατροί θα κρίνουν αν η καρδιά του είναι τόσο δυνατή ώστε να έχει πιθανότητες να ζήσει αν τον επαναφέρουν», έγραψε χαρακτηριστικά ο Στιβ Ρέιθ στο Twitter.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου επιβεβαίωσε με τη σειρά του την είδηση, συμπλήρωσε όμως ότι δεν πρόκειται να μπει σε λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του έπειτα από επιθυμία που εξέφρασε η οικογένεια του Σρνίσεκ.

Ο πρώην τερματοφύλακας της Νιούκασλ είχε ταξιδέψει την περασμένη εβδομάδα στη Βρετανία προκειμένου να παρουσιάσει την αυτοβιογραφία του με τίτλο 'Pavel is a Geordie' (Ο Πάβελ είναι ένας Geordie). Ο όρος Geordie χρησιμοποιείται ως παρατσούκλι για ανθρώπους που κατάγονται από το Νιούκασλ ή γενικότερα από περιοχές της βορειοανατολικής Αγγλίας.

Ο Σρνίσεκ βοήθησε τη Νιούκασλ να κερδίσει την άνοδό της στην Πρέμιερ Λιγκ τη σεζόν 1992-93, όταν προπονητής της ομάδας ήταν ο Κέβιν Κίγκαν. Ο 47 φορές διεθνής με την Εθνική Τσεχίας αγωνίστηκε επίσης στις Σέφιλντ Γουένσντεϊ, Πόρτσμουθ και Γουέστ Χαμ στη Βρετανία, στη Μπάνικ Οστράβα της πατρίδας του, αλλά και στις Μπρέσια, Κοζέντσα (Ιταλία) και Μπέιρα Μαρ (Πορτογαλία).

Pavel Srnicek: Ex-Newcastle goalkeeper in 'critical condition' after cardiac arrest

by CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ