Ισπανία: Άγαλμα του Σατανά που χαμογελάει και βγάζει σέλφι προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις
Η πόλη της Σεγκόβια - Πηγή: Pixabay

Σάλος έχει προκληθεί σε μια ισπανική πόλη, λόγω ενός αγάλματος του Πρίγκιπα του Σκότους, το οποίο έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των πολιτών για το γεγονός ότι είναι «φιλικό, χαρούμενο» και... βγάζει σέλφι. Ωστόσο, φαίνεται πως θα πρέπει να συνηθίσουν να ζουν με αυτό καθώς δικαστής της Σεγκόβια απέρριψε τα παράπονα για προσβολή των θρησκευτικών ευαισθησιών και το ότι θα μπορούσε να κάνει την πόλη τόπο σατανικής λατρείας.

Το χάλκινο άγαλμα δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής σε έναν τοπικό θρύλο, βάσει του οποίου ο Σατανάς ξεγελάστηκε για να χτίσει το διάσημο υδραγωγείο της πόλης.

Ο καλλιτέχνης του αμφιλεγόμενου αγάλματος δήλωσε στο BBC πως εξεπλάγη από την έκταση των αντιδράσεων που προκάλεσε το έργο του.

Πάνω από 5.400 άτομα, περίπου το 10% του πληθυσμού της πόλης, υπέγραψαν αίτημα να ματαιωθεί η δημιουργία του γλυπτού. Όπως υποστήριζα σε αυτό, το άγαλμα προσβάλλει τους καθολικούς επειδή απεικονίζεται με εύθυμο τρόπο και εξυψώνει ωραιοποιεί το κακό, τη στιγμή που ο σατανάς υποτίθεται πως είναι «απεχθής και απωθητικός».

Οι αντιδρώντες επίσης φοβούνται ότι αφού τοποθετηθεί το άγαλμα, η πόλη τους θα γίνει τόπος λατρείας του Διαβόλου.

Όμως το δικαστήριο δεν τους δικαίωσε και όπως ενημερώθηκε το συμβούλιο της Σεγκόβια και όσοι προσέφυγαν στις Αρχές θα κληθούν να πληρώσουν και 500 ευρώ για νομικά έξοδα.

Η σύμβουλος κληρονομιάς της πόλης δήλωσε, πως η απόφαση σήμαινε ότι το άγαλμα θα μπορούσε να εγκατασταθεί από την επόμενη εβδομάδα, 200 μέτρα από το υδραγωγείο.

«Ζούμε σε μια εποχή που οι άνθρωποι και μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ενισχύσουν τα παράπονά τους όταν αισθάνονται ότι τα δικαιώματά τους δέχονται επίθεση», είπε η Claudia de Santos. «Αλλά πιστεύω ότι η πλειοψηφία των Σεγκοβιανών θα καταλάβουν πως όλο αυτό είναι παράλογο. Δεν καταλαβαίνουμε πώς μπορούν να ισχυριστούν ότι το άγαλμα αυτό παραβιάζει με κάποιο τρόπο τις θρησκευτικές ευαισθησίες τους», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!