ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη υπόπτων στην Βοσνία

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη υπόπτων στην Βοσνία
REUTERS/Dado Ruvic

Η βοσνιακή αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη 11 υπόπτων που πιστεύεται ότι έχουν διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, μετά από αστυνομικές επιδρομές σε διαφορετικές τοποθεσίες.

Οι επιδρομές έγιναν στην ευρύτερη περιοχή του Σαράγεβο με στόχο τη σύλληψη 15 υπόπτων, σύμφωνα με το γραφείο της Εισαγγελίας.

"Μέχρι στιγμής 11 ύποπτοι για τρομοκρατία, για χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών και επιστράτευση μαχητών του Ισλαμικού Κράτους έχουν συλληφθεί σε αστυνομικές επιδρομές σε 13 τοποθεσίες," δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βοσνίας.

"Κατά τη διάρκεια των επιδρομών, βρέθηκαν στοιχεία που δίνουν ενδείξεις για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος," αναφέρει η ανακοίνωση της Εισαγγελίας.

Ακόμη αναφέρεται ότι οι επιδρομές έγιναν κοντά στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις όπου ένας ένοπλος σκότωσε δύο βόσνιους στρατιώτες τον περασμένο Νοέμβριο, που τότε είχε χαρακτηριστεί από τις αρχές ως τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης πάνω από 100 αστυνομικοί έλαβαν μέρος στις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περισσότεροι από 150 Βόσνιοι έχουν στρατολογηθεί από τον ISIS κι έχουν πολεμήσει σε Συρία και Ιράκ τα τελευταία χρόνια, ενώ περίπου 50 από αυτούς έχουν επιστρέψει στην Βοσνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ