ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ακάρ έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Αποστολάκη και τον κάλεσε στην Τουρκία

Ο Ακάρ έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Αποστολάκη και τον κάλεσε στην Τουρκία
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Συγχαρητήρια επιστολή στον Ευάγγελο Αποστολάκη απέστειλε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και καλώντας τον μάλιστα για επίσκεψη στη χώρα, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu με τίτλο «Πρόσκληση ‘έκπληξη’ από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ακάρ».

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι ο Ακάρ, o οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Έλληνα ομόλογό του, αναφέρθηκε στη σημασία της βελτίωσης της καλής γειτονίας και της συνεργασίας στο στρατιωτικό τομέα μεταξύ της Τουρκίας και Ελλάδος.

Στη συνέχεια επισημαίνεται ότι o υπουργός Εθνικής Άμυνας της γείτονος είπε ότι θα είναι ευτυχής να καλωσορίσει τον κ. Αποστολάκη στην Τουρκία.

Τέλος στο τηλεγράφημα υπογραμμίζεται ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές που δεν κατονομάζονται, η εν λόγω πρόσκληση που εστάλη πριν από την επέτειο της κρίσης των Ιμίων είναι σημαντική για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και αποτελεί καλό παράδειγμα για τις προσπάθειες στο θέμα της ενίσχυσης της καλής γειτονίας, την οποία, όπως αναφέρεται, πάντοτε επιθυμεί η Τουρκία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ