ΚΟΣΜΟΣ

Κάρφωσε το νεογέννητο βρέφος της 15 φορές με το ψαλίδι που έκοψε τον ομφάλιο λώρο

Κάρφωσε το νεογέννητο βρέφος της 15 φορές με το ψαλίδι που έκοψε τον ομφάλιο λώρο
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ LANCASHIRE

Γέννησε, δολοφόνησε εν ψυχρώ το μωρό και μετά πήγε στο νοσοκομείο όπου υποστήριξε ότι απέβαλε. Για δεύτερη φορά η Rachel Tunstill καταδικάστηκε από τη βρετανική δικαιοσύνη για το αποτρόπαιο έγκλημα του 2017 που ξαναζωντάνεψε την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019 στις δικαστικές αίθουσες.

Το βράδυ του Σαββάτου της 14ης Ιανουαρίου του 2017, η Rachel Tunstill γέννησε στην μπανιέρα του σπιτιού της. Στο σύντροφό της είπε ότι αποβάλλει και παρά την επιμονή του να την μεταφέρει στο νοσοκομείο, εκείνη αρνήθηκε και απάντησε πως θα χειριστεί μόνη της το πρόβλημα. Κάθε φορά που εκείνος πήγαινε στο μπάνιο να δει αν χρειάζεται κάτι υποστήριζε ότι είναι καλά και το μόνο που ζήτησε ήταν ένα ψαλίδι...

Με αυτό κατάφερε 15 καρφώματα στο κορμάκι της νεογέννητης κόρης η οποία και ξεψύχησε.

Δύο μέρες αργότερα επισκέφθηκε το τοπικό νοσοκομείο υποστηρίζοντας στους γιατρούς πως απέβαλλε ενώ ήταν εννέα εβδομάδων έγκυος. Η εξέταση όμως απέδειξε πως είχε γεννήσει κανονικά οπότε και κλήθηκε η αστυνομία για τα περαιτέρω.

Η παιδοκτόνος υποστήριξε ότι είχε ανακαλύψει πως είναι έγκυος λίγες μέρες νωρίτερα, στις 11 Ιανουαρίου 2017 και ότι δεν ήξερε καν αν το νεογέννητο μωρό ήταν αγόρι ή κορίτσι.

Η αστυνομία που έκανε έλεγχο στο σπίτι της το βρήκαν μέσα σε μια σακούλα πεταμένο στον κάδο απορριμμάτων.

Για το θάνατο του μωρού συνελήφθη και ο πατέρας του ο οποίος λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος καθώς αποδείχθηκε πως δεν είχε ιδέα για το τι είχε συμβεί. Δεν γνώριζε καν πως η σύντροφός του περίμενε παιδί.

Ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχε στην υπόθεση αυτή καταθέτοντας στο δικαστήριο έκανε λόγο για «μια πραγματικά αποτρόπαια περίπτωση δολοφονίας ενός νεογέννητου από την ίδια του τη μάνα. Από εκείνη που του προσέφερε ζωή και θα έπρεπ να του προσφέρει ζωή. Το χειρότερο είναι πως ένας αθώος άνδρας βρέθηκε αντιμέτωπος με μια σκληρή πραγματικότητα στην οποία είχε γίνει πατέρας ενός μωρό το οποίο πέθανε. Και εκείνος βρισκόταν σε μια αίθουσα ανάκρισης γιατί η σύντροφός του έλεγε ψέματα ακόμα και για το γεγονός ότι σκότωσε το μωρό. Ποτέ δεν αποκάλυψε γιατί το σκότωσε.

Είμαι στο πλευρό αυτού του ανθρώπου και της οικογένειας της Rachel Tunstill οι οποίοι αναγκάζονται να βιώσουν και πάλι μια δίκη ακούγοντας τις λεπτομέρειες μια αποτρόπαιης δολοφονίας».

Οι δικηγόροι της παιδοκτόνου υποστήριξαν ότι θα έπρεπε να δικαστεί ως έχουσα ψυχολογικά προβλήματα λόγω λοχείας, κάτι που προβλέπεται στο δικονομικό σύστημα της Βρετανίας.

r-tunstill.jpg

Η ποινή της Rachel Tunstill αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019.

facebook

ΔΗΜΟΦΙΛΗ