ΚΟΣΜΟΣ

Οδήγηση τέλος για τον 97χρονο πρίγκιπα Φίλιππο: Παρέδωσε οικειοθελώς το δίπλωμά του

Οδήγηση τέλος για τον 97χρονο πρίγκιπα Φίλιππο: Παρέδωσε οικειοθελώς το δίπλωμά του
REUTERS/Neil Hall

Ο Δούκας του Εδιμβούργου παρέδωσε την άδεια οδήγησής του όπως ανακοίνωσε το παλάτι του Μπάκινγχαμ, μερικές εβδομάδες μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε ο 97χρονος γαλαζοαίματοςμε αποτέλεσμα να τραυματίσει μια οδηγό.

«Μετά από σκέψη ο Δούκας του Εδιμβούργου πήρε την απόφαση εθελοντικά να παραδώσει το δίπλωμα του» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το όχημα που οδηγούσε ενεπλάκη σε τροχαίο πριν από ένα μήνα περίπου. Ο πρίγκιπας απολογήθηκε αργότερα στην οδηγό του άλλου αυτοκινήτου που κατέληξε με σπασμένο χέρι, κατηγορώντας τον ήλιο που τον τύφλωνε και ομολογώντας πως είχε σοκαριστεί από το ατύχημα.

«Θέλω να γνωρίζετε πόσο πραγματικά λυπάμαι για το ατύχημα» έγραψε χαρακτηριστικά στην επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας και επιβεβαιώθηκε η γνησιότητα της από το παλάτι. «Έχω περάσει αμέτρητες φορές από το σταυροδρόμι αυτό και γνωρίζω πολύ καλά την κίνηση» ανέφερε.

Αποτέλεσμα του ατυχήματος ήταν το αυτοκίνητο του πρίγκιπα να γυρίσει στο πλάι με έναν μάρτυρα να λέει στους δημοσιογράφους πως βοήθησε τον ματωμένο Φίλιππο να βγει από αυτό.

Ο πρίγκιπας δέχθηκε δριμεία κριτική όταν φωτογραφήθηκε να οδηγεί χωρίς ζώνη ασφαλείας μόλις 48 ώρες μετά το ατύχημα και ενώ το θύμα του δήλωσε στον τύπο ότι δεν είχε ακόμα επικοινωνήσει μαζί της. «Ήταν πολύ όμορφο που υπέγραψε με το όνομά του και όχι τον επίσημο τίτλο. Με ξάφνιασε το προσωπικό ύφος της επιστολής» σχολίασε μετά την επιστολή που έλαβε.

Δανή έκανε αφαιμάξεις κάθε εβδομάδα στο παιδί της για να τη λυπούνται

Ο Τραμπ έκανε τσεκ απ - Δείτε τα αποτελέσματα

Υεμένη: Εκτέλεσαν δημόσια βιαστές και δολοφόνους 12χρονου (pics)

Το ατύχημα κυριάρχησε στην δημόσια συζήτηση της Βρετανίας και τα μίντια ανοίγοντας μια συζήτηση σχετικά με την ηλικία που θα πρέπει να αφαιρούνται τα διπλώματα οδήγησης.

Ο Φίλιππος ήταν αυτός που οδήγησε το όχημα που μετέφερε τον τότε Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα και τη Μισέλ από το ελικόπτερο τους κατά την επίσκεψη στη Βρετανία το 2016.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ