ΚΟΣΜΟΣ

Επιστολή Γκουαϊδό σε Ρώμη: Ακατανόητη η πολιτική σας στάση για τη Βενεζουέλα

Επιστολή Γκουαϊδό σε Ρώμη: Ακατανόητη η πολιτική σας στάση για τη Βενεζουέλα
AP

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας που αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της χώρας, Χουάν Γκουαϊδό, σε επιστολή του προς την Ιταλία αναφέρει ότι «δεν κατανοεί τις αιτίες της πολιτικής θέσης της Ιταλίας» και «για ποιο λόγο, η Ρώμη, δεν θέλει να λάβει μια σαφή και ξεκάθαρη θέση κατά του δικτάτορα Μαδούρο».

Παράλληλα ο Γκουαϊδό ζητά από την Ιταλία «να ζητήσει τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών υπό την αιγίδα της διεθνούς κοινότητας και να μπορέσουν να αποδεσμευθούν οι διεθνείς βοήθειες».

«Είμαι σίγουρος ότι ο ιταλικός λαός είναι με το μέρος μας, με το μέρος της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης» αναφέρεται, παράλληλα, στην επιστολή, η οποία δημοσιοποιήθηκε από εκπροσώπους του Χουάν Γκουαϊδό που επισκέφθηκαν την Ρώμη.

Επισήμως, η ιταλική κυβέρνηση ζητά να διεξαχθούν ελεύθερες εκλογές στην Βενεζουέλα, με σεβασμό στην αρχή της αυτοδιάθεσης και τάσσεται κατά «έξωθεν παρεμβάσεων». Το ακροδεξιό κόμμα της Λέγκα, όμως, φαίνεται να έχει λάβει σαφέστερη θέση από εκείνη των Πέντε Αστέρων.

Στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν τη Δευτέρα, Ματέο Σαλβίνι και Χουάν Γκουαϊδό, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε την σκληρή θέση του κατά του Νικολάς Μαδούρο και «την πλήρη στήριξη της συνταγματικής πορείας για την διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών, το γρηγορότερο δυνατό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ