Σεφ με «Μισελέν» είπε «τραμπούκους» τα «κίτρινα γιλέκα» και του έκαψαν το εστιατόριο δύο φορές
Πηγή: Associated Press

Ένας βραβευμένος με αστέρι Μισελέν σεφ στη Γαλλία, ο οποίος κατήγγειλε «την ανεγκέφαλη βία των τραμπούκων, που δρουν στο περιθώριο των διαδηλώσεων των κίτρινων γιλέκων», δήλωσε την Τετάρτη ότι σκέφτεται σοβαρά το μέλλον του, αφού εμπρηστές τον στοχοθέτησαν για δεύτερη φορά σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Ο 43χρονος Γιανίκ Ντελπές, ο νεαρότερος Γάλλος σεφ που κέρδισε ένα αστέρι το 2000, ανέφερε ότι η φωτιά ξεκίνησε έξω από τις κουζίνες του εστιατορίου του «L'Amphitryon», την ώρα που τρεις υπάλληλοι εργάζονταν μέσα.

«Βρίσκομαι σε κατάσταση σοκ. Σήμερα, οι σκέψεις μου στράφηκαν προς την ασφάλεια του προσωπικού μου, τους πελάτες μου και τον ίδιο μου τον εαυτό. Τις επόμενες ώρες, θα αποφασίσω σχετικά με το μέλλον του εστιατορίου μου», επισήμανε ο Ντελπές σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Τον Ιανουάριο, ο σεφ έγραψε στο Facebook ότι δεν θα δειλιάσει ποτέ μπροστά σε μια μειοψηφία, που επιδιώκει μονάχα το χάος. «Δεν θα πιαστώ όμηρος από μηχανορράφους, αναρχικούς, ρατσιστές, που σφετερίζονται ένα κοινωνικό κίνημα» είχε γράψει.

Ημέρες αργότερα, άγνωστοι είχαν ζωγραφίσει γκράφιτι με τη λέξη «collabo», που σημαίνει προδότης και ένα σύνθημα με το ακρωνύμιο GJ, (σ.σ. Gilets Jaunes που σημαίνει κίτρινα γιλέκα). Έπειτα από λίγο καιρό, εμπρηστές του επιτέθηκαν για πρώτη φορά.

«Δεν κατηγόρησε τα κίτρινα γιλέκα ότι προκάλεσαν την πρώτη φωτιά και δεν συνδέει τις δύο πυρκαγιές» είπε ένας συνεργάτης του Ντελπές στο Reuters. «Άσκησε κριτική στη βία των κακοποιών στοιχείων, στο περιθώριο του κινήματος», συμπλήρωσε

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία με 13 νεκρούς στη Βόρεια Μακεδονία

«Καλώς ήρθατε στη Βόρεια Μακεδονία»: Άλλαξε η ταμπέλα στη Γευγελή

Ελ Τσάπο: Μεταφέρεται σε φυλακή από την οποία δεν έχει δραπετεύσει ποτέ κανείς

Ο Ντελπές έφτιαξε από το μηδέν την επιχείρησή του, έπειτα από μια φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το εστιατόριό του το 2011.

Στο μενού του εστιατορίου του, με 7 πιάτα στα 180 ευρώ ανά άτομο, περιλαμβάνονται σαμπάνια και στρείδια, αστακός και μοσχαράκι με μαύρη τρούφα.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!