ΚΟΣΜΟΣ

Συλλυπητήρια Ερντογάν στον «αδελφό λαό της Βόρειας Μακεδονίας» για την τραγωδία

Συλλυπητήρια Ερντογάν στον «αδελφό λαό της Βόρειας Μακεδονίας» για την τραγωδία
AP/Sergei Chirikov

Συλλυπητήρια στον «αδελφό λαό της Βόρειας Μακεδονίας»,  για το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε αυτοκινητόδρομο, σε μικρή απόσταση από τα Σκόπια, έστειλε με μήνυμά του ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα πως 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 άνθρωποι τραυματίσθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στη Βόρεια Μακεδονία» αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος στο μήνυμά του, που έχει αναρτηθεί στα αγγλικά, στο σάιτ της τουρκικής προεδρίας.

«Εκφράζω τη συμπάθειά μου στις οικογένειες αυτών που έχασαν τη ζωή τους, εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και απευθύνω τα συλλυπητήριά μου στον αδελφό λαό της Βόρειας Μακεδονίας» προσθέτει ο Ερντογάν.

erdogan accident

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των νεκρών από το τροχαίο δυστύχημα αυξήθηκε σε 14, καθώς ακόμη ένας τραυματίας υπέκυψε στα τραύματά του, μετά την ανατροπή λεωφορείου έξω από τα Σκόπια. Όλα τα θύματα ήταν επιβάτες του λεωφορείου που κατευθυνόταν από τα Σκόπια προς την πόλη Γκόστιβαρ.

Από τους περίπου 30 τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία των Σκοπίων, τουλάχιστον έξι δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή.

Το υπουργικό συμβούλιο των Σκοπίων, που συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη το βράδυ, κήρυξε διήμερο εθνικό πένθος στην χώρα τη 14η και 15η Φεβρουαρίου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, νωρίτερα, σε μήνυμα στην επίσημη ιστοσελίδα του, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας επέμενε να αναφέρει τη Βόρεια Μακεδονία ως... σκέτο «Μακεδονία».

toytkias copy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ