ΚΟΣΜΟΣ

Κίεβο: Σάλος με ναζιστική σημαία τυπωμένη στις σκάλες εμπορικού κέντρου

Κίεβο: Σάλος με ναζιστική σημαία τυπωμένη στις σκάλες εμπορικού κέντρου
screen grab από βίντεο

Το σύμβολο των Ναζί ζωγράφισαν στη σκάλα ενός μεγάλου εμπορικού κέντρου στο Κίεβο της Ουκρανίας, όπως δείχνουν οι εικόνες και βίντεο που είδαν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας.

Το βίντεο τράβηξε με το κινητό της τηλέφωνο μια γυναίκα, σύμφωνα με τον Eduard Dolinsky, διευθυντή του Εβραϊκού Συμβουλίου της Ουκρανίας, που το αναπαρήγαγε στο Twitter. Έκτοτε έχει αναπαραχθεί από δεκάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως φαίνεται σε αυτό, οι επισκέπτες του εμπορικού περπατούν ατάραχοι πάνω ή δίπλα στη σκάλα, στην οποία εικονίζεται ο αγκυλωτός σταυρός. Μάλιστα ο δρόμος στον οποίο βρίσκεται το εμπορικό κέντρο, ονομάζεται Stepan Bandera, ένας Ουκρανός εθνικιστής ο οποίος συνεργάστηκε για κάποιο διάστημα με τους Ναζί, στον πόλεμο κατά της Ρωσίας. Τα στρατεύματά του εκτιμώνται ότι σκότωσαν χιλιάδες Εβραίους.

Η κακόγουστη αυτή «διακόσμηση» εμφανίστηκε στο εμπορικό κέντρο λίγες ώρες πριν από προγραμματισμένη πορεία εθνικιστών στο κέντρο της πρωτεύουσας το περασμένο Σάββατο, προς τιμήν της 125ης επετείου από την ίδρυση της εθνικιστικής ουκρανικής οργάνωσης “Sokil”, με τους συμμετέχοντες να φέρουν πυρσούς και νεοναζιστικά σύμβολα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ