ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα σε ράπερ: Αν νιώθατε ok με τη σεξουαλικότητά σας δεν θα θέλατε 8 γυναίκες για twerking

Ομπάμα σε ράπερ: Αν νιώθατε ok με τη σεξουαλικότητά σας δεν θα θέλατε 8 γυναίκες για twerking
AP Photo

Επίθεση σε καλλιτέχνες της ραπ και χιπ χοπ μουσικής εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα λέγοντας πως τα προωθούν τοξικά στερεότυπα.

Ειδικότερα, σε ομιλία του Ομπάμα στη σύνοδο του οργανισμού που ίδρυσε για τη στήριξη των νέων και την αποτροπή της παραβατικής συμπεριφοράς σε νεαρές ηλικίες, ανέβηκε στη σκηνή με το διάσημο μπασκετμπολίστα του NBA Στεφ Κάρι και μίλησε για το τι σημαίνει να είσαι «άνδρας».

Εκεί, επισήμανε την παγίδα στην οποία πέφτουν οι νεαροί μαύροι των στερεοτύπων που προωθούν ορισμένοι καλλιτέχνες της ραπ και της χιπ χοπ.

«Αν αισθάνεσαι σίγουρος για τη σεξουαλικότητά σου, δεν χρειάζεσαι οκτώ γυναίκες γύρω σου να κάνουν twerking», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας, σύμφωνα με την Daily Mail: «Ας είμαστε ειλικρινείς. Πολλά κομμάτια ραπ και hip hop βασίζονται πάνω στην ιδέα ότι "αν έχω περισσότερα λεφτά από εσένα μπορώ να σου φέρομαι σαν σκουπίδι και εσύ δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα γι' αυτό". Το ειρωνικό είναι ότι αυτοί ακριβώς οι στίχοι δείχνουν πόσο ευάλωτοι αισθάνονται εκείνοι που τους τραγουδούν. Κάποιος που νιώθει αυτοπεποίθηση για τα οικονομικά του δεν θα πάει να φορέσει μια τεράστια χρυσή αλυσίδα στον λαιμό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ