ΚΟΣΜΟΣ

Ιάπωνας υπουργός ζήτησε δημόσια συγγνώμη επειδή άργησε... τρία λεπτά στη Βουλή

Ιάπωνας υπουργός ζήτησε δημόσια συγγνώμη επειδή άργησε... τρία λεπτά στη Βουλή
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Koji Sasahara

Βουλευτές της αντιπολίτευσης στην Ιαπωνία κατηγόρησαν τον υπουργό Ολυμπιακών Αγώνων και Κυβερνοασφάλειας, Yoshitaka Sakurada ότι έδειξε ασέβεια γιατί άργησε 3 ολόκληρα λεπτά, απέχοντας μάλιστα επί πέντε ολόκληρες ώρες από τη συνεδρίαση της επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Έτσι, ο ίδιος αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη!

Ο Sakurada βρίσκεται συχνά στο στόχαστρό τους για τις «γκάφες» του. Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός δήλωσε «απογοητευμένος» όταν έμαθε ότι το μεγάλο αστέρι της ιαπωνικής κολύμβησης, Rikako Ikee, διεγνώσθη με λευχαιμία:

«Είχε πολλές ελπίδες για χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο -στους Αγώνες του Τόκιο το 2020-, μια αθλήτρια, από την οποία είχαμε πολλές προσδοκίες. Είμαι πραγματικά απογοητευμένος!», είπε.

Ο Sakurada αναγκάστηκε και τότε να ζητήσει συγγνώμη μετά τη δριμεία κριτική που δέχθηκε για την άστοχη δήλωσή του, σύμφωνα με το BBC.

Η αντιπολίτευση έχει ζητήσει επανειλημμένα την παραίτηση του Sakurada.

Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε με το ερώτημα αν ο Ιάπωνας υπουργός είναι κατάλληλος για το υπουργείο στο οποίο προΐσταται το 65% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά και μόνο το 13% ενέκρινε το έργο του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ