ΚΟΣΜΟΣ

RΑF: Με 3D γυαλιά ενάντια στον ΙSIS

RΑF: Με 3D γυαλιά ενάντια στον ΙSIS
Aεροσκάφη τύπου Typhoon της RAF RAF

Από την εποχή του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου η βρετανική αεροπορική αεροπορία είναι συνδεδεμένη με τη χρήση πρωτοποριακών και ευφάνταστων μεθόδων.

Το ίδιο φαίνεται πως συμβαίνει και αυτή τη φορά που στόχος της βρετανικής στρατιωτικής μηχανής είναι οι δυνάμεις του ISIS στη Συρία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Daily Mirror η RAF χρησιμοποιεί τρισδιάστατα γυαλιά προκειμένου να εντοπίζει τις ακριβείς θέσεις των τζιχαντιστών στο συριακό έδαφος.

Τα βρετανικά αεροσκάφη, εξοπλισμένα με κάμερες πραγματοποιούν ανιχνευτικές πτήσεις καταγράφοντας με εικόνες υψηλής ακρίβειας τα κτίρια και τον οπλισμό του Ισλαμικού Κράτους. Στη συνέχεια, αυτές οι εικόνες στέλνονται στην βρετανική βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο, όπου ειδικοί με τη βοήθεια των τρισδιάστατων γυαλιών μπορούν να αποφασίσουν ποιος ακριβώς στόχος θα χτυπηθεί.

Όπως δήλωσε βρετανός αξιωματικός:

Αυτό μας δίνει πλεονέκτημα -αν οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους είναι πάνω από την επιφάνεια του εδάφους θα τους βρούμε

Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό, οι βρετανοί ειδικοί σε τέτοια θέματα απολαμβάνουν μεγάλης εκτίμησης από τους συναδέλφους τους των άλλων χωρών που συμμετέχουν στον πόλεμο κατά του ISIS.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ