Πρώην τζιχαντιστής θέλει να επιστρέψει στην Ολλανδία με την Βρετανίδα σύζυγό του και το παιδί τους
Πηγή: AP Photo/Felipe Dana

Ο Ολλανδός τζιχαντιστής σύζυγος μια Βρετανίδας έφηβης, της οποίας της αφαιρέθηκε η υπηκοότητα επειδή προσχώρησε στο ISIS, επιθυμεί να επιστρέψει στην χώρα του μαζί της και με το παιδί τους.

Η 19χρονη Σαμίμα Μπέγκουμ έφυγε από το Λονδίνο μαζί με δύο φίλες της από το σχολείο για να ενταχθεί στο Ντάες όταν ήταν 15 ετών αλλά τώρα θέλει να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με τον νεογέννητο γιό της.

Τον περασμένο μήνα της αφαιρέθηκε η βρετανική υπηκοότητα για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με το BBC.

Η τύχη της Μπέγκουμ, η οποία τον περασμένο μήνα εντοπίστηκε σε ένα στρατόπεδο κρατουμένων στη Συρία, υπογραμμίζει τον ηθικό και νομικό λαβύρινθο και το ζήτημα ασφαλείας που αντιμετωπίζουν οι κυβερνήσεις όταν καλούνται να διαχειριστούν τις οικογένειες ενόπλων που έχουν ορκιστεί να καταστρέψουν την Δύση.

Επικαλούμενο μια συνέντευξη του συζύγου της Γιάγκο Ριέντιτς, το BBC μετέδωσε ότι ο άνθρωπος αυτός έχει πολεμήσει με το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος αλλά έχει παραδοθεί σε μια ομάδα Σύρων μαχητών και κρατείται σε ένα κουρδικό κέντρο κράτησης στη βορειοανατολική Συρία.

Το BBC αναφέρει ότι ο Ριέντιτς θέλει να επιστρέψει στην Ολλανδία μαζί με την σύζυγο και τον γιό τους.

«Φαινόταν ευδιάθετη», είπε ο Ριέντιτς για την γνωριμία του με την Μπέγκουμ. «Ήταν δική της επιλογή. Ζήτησε έναν σύντροφο για την ίδια και με κάλεσαν. Ήταν πολύ νέα...επέλεξε να παντρευτεί και εγώ επέλεξα να την παντρευτώ», λέει ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!