ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Τον σκότωσε στο σπίτι που νοικίαζε μέσω Airbnb επειδή δεν είχε να πληρώσει

Αυστραλία: Τον σκότωσε στο σπίτι που νοικίαζε μέσω Airbnb επειδή δεν είχε να πληρώσει
Φωτογραφία αρχείου ABC via AP

Ένας 42χρονος που ήταν υπεύθυνος για την ενοικίαση ενός διαμερίσματος μέσω της πλατφόρμας Airbnb παραδέχθηκε πως σκότωσε έναν φιλοξενούμενό του επειδή δεν μπορούσε να τον πληρώσει.

Ο Jason Colton υποστήριξε πως σκότωσε τον 36χρονο Ramis Jonuzi τον Οκτώβριο του 2017. Ωστόσο, όπως ανέφερε σκοπός του ήταν δεν ήταν να τον δολοφονήσει, αλλά να τον αφήσει αναίσθητο.

Οι αποκαλύψεις συγκλονίζουν

Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, δύο άνδρες κρατούσαν το θύμα στο έδαφος, την ώρα που ο 36χρονος τον χτυπούσε.

Όπως αναφέρεται στο BBC, ο κ. Jonuzi ήταν χτίστης και είχε νοικιάσει το δωμάτιο κοντά στη Μελβούρνη επειδή ήθελε κάτι οικονομικό, ώστε να αντιμετωπίσει μερικά «προσωπικά του ζητήματα».

Έτσι, νοικίασε το δωμάτιο από τους τρεις κατηγορούμενους, τον Colton που ήταν ο οικοδεσπότης, τον Craig Levy, ιδιοκτήτη του σπιτιού και τον συγκάτοικο Ryan Smart.

Αρχικό πλάνο ήταν να μείνει εκεί για τρεις ημέρες. Ωστόσο, στη συνέχεια ζήτησε να παρατείνει τη διαμονή του για μία εβδομάδα, όπου θα χρεωνόταν συνολικά 210 δολάρια.

Όταν έφτασε η μέρα να φύγει, στην κάρτα του είχε λιγότερα από 10 δολάρια.

Σύμφωνα με τους δικαστές, μάζεψε τα πράγματά του, συμμάζεψε το δωμάτιο και όταν ήταν έτοιμος να φύγει, τον επισκέφθηκαν οι τρεις άνδρες.

«Τον κόλλησε στον τοίχο (σ.σ. ο Jason Colton) και άρχισε να τον πνίγει» αναφέρει ο κατήγορος Mark Gibson, ο οποίος υποστηρίζει πως ο πρώτος που επιτέθηκε ήταν ο Colton. Αφού ο Jonuzi λιποθύμησε, τον έσυραν έως τον κήπο του σπιτιού, όπου συνέχισαν να τον ξυλοκοπούν.

Σε πλάνα που δόθηκαν στις Αρχές από κάμερα ασφαλείας, ο 36χρονος φαίνεται ξαπλωμένος στο έδαφος, ημίγυμνος και γεμάτος αίματα.

Ο Colton συνεχίζει να υποστηρίζει πως δεν γνώριζε ότι οι πράξεις του θα σκότωναν τον πελάτη του, αφού το μόνο που ήθελε ήταν να τον αφήσει αναίσθητο.

Οι άλλοι δύο άντρες δήλωσαν ένοχοι για ανθρωποκτονία τον περασμένο Σεπτέμβριο. O Smart καταδικάστηκε σε φυλάκιση εννέα ετών, ενώ ο Levy σε επτάμισι.

Από την πλευρά της η Airbnb δηλώνει «βαθιά θλίψη και οργή» από όσα συνέβησαν και ενημερώνει πως το δωμάτιο έχει αφαιρεθεί από τον ιστότοπό της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ