ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανός ΥΠΕΞ: Η απέλαση του Γερμανού πρεσβευτή από τη Βενεζουέλα επιδεινώνει την κατάσταση

Γερμανός ΥΠΕΞ: Η απέλαση του Γερμανού πρεσβευτή από τη Βενεζουέλα επιδεινώνει την κατάσταση
AP/ Francisco Seco

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών καταδίκασε την απόφαση της Βενεζουέλας να απελάσει τον Γερμανό πρέσβη, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή «επιδεινώνει την κατάσταση».

«Πρόκειται για μια ακατανόητη απόφαση, η οποία επιδεινώνει την κατάσταση και δεν συνδράμει στο να πέσουν οι τόνοι», δήλωσε ο Χάικο Μάας σε σύντομη ανακοίνωση λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απέλασης του Γερμανού πρέσβη Ντάνιελ Μάρτιν Κρίνερ από το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας με την κατηγορία της ανάμιξης στης εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.

Το Καράκας έδωσε 48 ώρες στον Κρίνερ να αποχωρήσει από την Βενεζουέλα.

«Η υποστήριξή μας, η στήριξη της Ευρώπης στον Χουάν Γκουαϊδό παραμένει ακέραιη. Ο πρέσβης Κρίνερ έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο Καράκας, ιδιαίτερα τις πρόσφατες μέρες», πρόσθεσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

Σε αυτό το στάδιο, η εντολή απέλασης αφορά μόνο τον Γερμανό πρεσβευτή.

Ο Κρίνερ ήταν μεταξύ των δεκάδων πρεσβευτών ευρωπαϊκών και λατινοαμερικανικών χωρών που βρέθηκαν την Δευτέρα στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Καράκας για να υποδεχθούν και να εγγυηθούν την ασφάλεια του αυτοανακηρυχθέντα και αναγνωρισμένου από σχεδόν 50 χώρες, περιλαμβανομένης της Γερμανίας, μεταβατικού προέδρου Χουάν Γκουαϊδό κατά την επιστροφή του στη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ