ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Ο Πούτιν έκανε ιππασία με γυναίκες αστυνομικούς

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Ο Πούτιν έκανε ιππασία με γυναίκες αστυνομικούς
AP/ Alexei Nikolsky

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, εμφανίσθηκε σήμερα, Πέμπτη, παραμονές της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας να κάνει ιππασία με γυναίκες αστυνομικούς που ανήκουν στο σύνταγμα ιππικού της ρωσικής αστυνομίας.

Το βίντεο με τον Ρώσο πρόεδρο από τη σημερινή του εμφάνιση, που είχε συμβολικό χαρακτήρα, μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Ο Ρώσος πρόεδρος, φορώντας τζιν και μπουφάν, βρέθηκε σε μια έκθεση που είχε ως θέμα την ιστορία του συντάγματος ιππικού της ρωσικής αστυνομίας, στην οποία εκτίθενται παλαιού και νεότερου τύπου οπλισμοί των αστυνομικών που υπηρετούν στην μονάδα αυτή.

Στη συνέχεια στο κλειστό ιπποδρόμιο του ιππικού της αστυνομίας, επιθεώρησε τις έφιππους αστυνομικούς που είχαν παραταχθεί με τ’ άλογα τους, πριν ανέβει με τη σειρά του σε ένα καφέ άλογο και ξεκινήσει την ιππασία συνοδευόμενος από δύο γυναίκες αστυνομικούς που ίππευαν σε άσπρα άλογα. Μάλιστα μετά την επιθεώρηση μια αστυνομικός απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο Πούτιν, είπε: «Ξέρουμε ότι μπορείτε να ιππεύετε και για αυτό έχουμε ετοιμάσει ένα άλογο για σάς. Ελάτε μαζί μας:». Ο Πούτιν αποδέχθηκε την πρόσκληση και έτσι άρχισε η ιππασία. Μερικές φορές ο Ρώσος πρόεδρος σταμάτησε και οι συνοδοί του έδιναν κάποιες σύντομες συμβουλές.

Στο τέλος ακολούθησε επίδειξη ιππασίας με άλογα της ράτσας Ορλόφ.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίζεται να κάνει ιππασία. Μια φωτογραφία που είχε δοθεί παλιότερα στην δημοσιότητα, έδειχνε τον Ρώσο πρόεδρο στη Σιβηρία να ιππεύει γυμνός από την μέση και πάνω ένα άλογο, αναδεικνύοντας την αγάπη του για το άθλημα αυτό, χωρίς όμως να περιορίζεται σ αυτό.

Στα 19 χρόνια της διακυβέρνησης του, οι συμπολίτες του αλλά και η παγκόσμια κοινή γνώμη, είχαν αρκετές φορές την ευκαιρία να δουν τον Ρώσο πρόεδρο, να επιδίδεται σε διάφορα αθλήματα ή δοκιμασίες ή να επιδεικνύει τις ικανότητες και δεξιότητες του σε διάφορους τομείς. Όπως για παράδειγμα παίζοντας χόκεϊ, οδηγώντας πυροσβεστικό αεροσκάφος ή βουτώντας στα παγωμένα νερά την ημέρα των Θεοφανίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ