ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή Boeing της Ethiopian Airlines: Άδεια επιστροφής είχε ζητήσει ο κυβερνήτης

Συντριβή Boeing της Ethiopian Airlines: Άδεια επιστροφής είχε ζητήσει ο κυβερνήτης
AP Photo/Mulugeta Ayene

Ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους Boeing 737 MAX των Αιθιοπικών Αερογραμμών που συνετρίβη σήμερα, ανέφερε δυσκολίες και ζήτησε άδεια επιστροφής, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρίας.

Ο ίδιος ανέφερε πως μοιραίο αεροσκάφος Boeing 737 MAX των Αιθιοπικών Αερογραμμών «δεν είχε γνωστό ιστορικό τεχνικών προβλημάτων» ενώ χαρακτήρισε «εξαιρετικό» τον φάκελο του κυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους.

Σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις, μεταξύ των θυμάτων συμπεριλαμβάνονται πολίτες από την Αιθιοπία, την Κένυα, την Βρετανία, την Γαλλία, τις ΗΠΑ, αλλά και τον Καναδά.

Νωρίτερα, η ηλεκτρονική σελίδα καταγραφής πτήσεων “flightradar24 είχε αναφέρει πως το επιβατικό αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών «είχε ασταθή ρυθμό ανόδου [Vertical Speed]».

«Τα στοιχεία από το δίκτυο Flightradar24 ADS-B δείχνουν ότι ο ρυθμός ανόδου του αεροσκάφους ήταν ασταθής, μετά την απογείωση του», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, το παραπάνω δίκτυο παρακολούθησης πτήσεων, που έχει την έδρα του στην Σουηδία.

Η αμερικανική εταιρία παραγωγής αεροσκαφών Boeing εξέφρασε τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο των 157 επιβατών και μελών του πληρώματος, δηλώνοντας, επίσης, την ετοιμότητά της να παράσχει την απαραίτητη τεχνική βοήθεια στις αρμόδιες αρχές, για την αποτελεσματική διερεύνηση του σημερινού αεροπορικού δυστυχήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ