ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο και Νέα Υόρκη αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας στα τζαμιά μετά το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία

Λονδίνο και Νέα Υόρκη αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας στα τζαμιά μετά το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία
Φωτογραφία αρχείου Andrew Milligan/PA via AP

Μετά το καλά σχεδιασμένο τρομοκρατικό χτύπημα σε τζαμιά στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, με τουλάχιστον 49 νεκρούς και 40 τραυματίες, οι αρχές σε Γαλλία, Λονδίνο και Νέα Υόρκη ανακοίνωσαν ότι αυξάνουν τα μέτρα προστασίας στους χώρους λατρείας.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, και ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ανακοίνωσαν ότι αυξάνουν την αστυνομική παρουσία στα τζαμιά. «Οι Νεοϋορκέζοι που κατευθύνονται προς την προσευχή μπορούν να είναι σίγουροι ότι η πόλη τους θα τους προστατεύσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπιλ ντε Μπλάσιο.

«Η Νέα Υόρκη στέκεται μαζί με την μουσουλμανική κοινότητα όπως πάντα», δήλωσε από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης.

«Σε μια εποχή μεγάλου διχασμού, θα σταθούμε απέναντι στο μίσος σε όλες τις μορφές του και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε την ασφάλεια και την ευημερία όλων των πολιτών της Νέας Υόρκης», ανέφερε σε δήλωσή του, ο Κουόμο.

Αναλόγως, η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου ενίσχυσε την ασφάλεια γύρω από τζαμιά στην βρετανική πρωτεύουσα.

Οι γαλλικές αρχές αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας κοντά σε χώρους λατρείας μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον δύο τεμένων στη Νέα Ζηλανδία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ.

«Περιπολίες θα πραγματοποιούνται γύρω από χώρους θρησκευτικής λατρείας», έγραψε ο Καστανέρ στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ