ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στις ΗΠΑ: Κυβερνήτης αποκάλυψε πως πήγε τα παιδιά του σε πάρτι… ανεμοβλογιάς!

Σάλος στις ΗΠΑ: Κυβερνήτης αποκάλυψε πως πήγε τα παιδιά του σε πάρτι… ανεμοβλογιάς!
AP PHOTO

«Θύελλα» αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του κυβερνήτη του Κεντάκι, Ματ Μπέβιν, ο οποίος παραδέχτηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή πως εξέθεσε σκόπιμα τα εννέα του παιδιά στον ιό της ανεμοβλογιάς, προκειμένου να μην τα εμβολιάσει.

Μιλώντας στον σταθμό WKCT, ο Μπέβιν είπε πως επίτηδες εξέθεσε παλαιότερα τα παιδιά του στη νόσο.

«Κόλλησαν επίτηδες ανεμοβλογιά. Όταν κόλλησε το παιδί ενός γείτονα πήγαμε σπίτι του με όλα μας τα παιδιά και φροντίσαμε να κολλήσουν» δήλωσε ο ίδιος.

Ο Μπέβιν και η σύζυγός του. Γκλένα, έχουν συνολικά εννέα παιδιά, τέσσερα εκ των οποίων είναι υιοθετημένα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται «πάρτι ανεμοβλογιάς» στις ΗΠΑ, καθώς πρόκειται για μια άκρως αμφιλεγόμενη πρακτική που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στις ΗΠΑ.

Οι γονείς anti-vaxxers, δηλαδή τα μέλη του αντιεμβολιαστικού κινήματος, θεωρούν σκόπιμο να εκθέσουν τα παιδιά τους στον ιό προκειμένου να κολλήσουν σε νεαρή ηλικία και στη συνέχεια να αποκτήσουν ανοσία.

Και αυτό γιατί τα παιδιά αναρρώνουν πιο γρήγορα από την ασθένεια ενώ οι συνέπειες μπορεί να είναι πολύ σοβαρότερες εάν κολλήσει κάποιος ενήλικος.

Ειδικοί από όλο τον κόσμο έχουν υπογραμμίζει επανειλημμένα πως ο εμβολιασμός είναι ο μόνος ασφαλής και ιατρικά εγκεκριμένος τρόπος για να αποκτήσει ανοσία σε ασθένειες ένας άνθρωπος.

Επιστήμονες πιέζουν το Facebook να… χαλιναγωγήσει το αντιεμβολιαστικό κίνημα

Παρότι ο Μπέβιν δεν αποκάλυψε σε ποια ηλικία κόλλησαν τα παιδιά του ανεμοβλογιά, παραδέχτηκε πως ήταν μια δύσκολη περίοδος για εκείνα.

«Πέρασαν πολύ άσχημα για μερικές ημέρες όταν κόλλησαν αλλά στο τέλος πήγαν όλα κατ’ ευχήν» τόνισε ο ίδιος.

Οι δηλώσεις του αυτές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στον διαδικτυακό κόσμο, ενώ πολλοί έσπευσαν να καταδικάσουν δημόσια την πρακτική αυτών των πάρτι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ